im still fighting for our lovestory

som ni kanske redan vet har jag en liten hemlig crush on måns zelmerlöw & tycker att han är grymt bra. hans låt var min favorit i melodifestivalen dels i år, men kanske allra främst när han sjöng cara mia. då skulle han helt klart vunnit!

den här är versionen av hope & glory är heelt fantastisk i mina öron.


sälen bokat & diplomerad massör!

då var det praktiska provet på massageutbildning gjort & det gick himla bra. känns nästan lite trist att den är slut faktiskt.. jag har haft riktigt kul & nu är jag snart diplomerad massör!

idag har anna & jag bokat sälen första helgen i maj. någon som vill me? de jag frågat [läs linn J] är så sjukt trista & ska iväg & joddla me hon siv eller va fan hon heter. men men, man får väl acceptera människors olikheter, hahah. sitter och knaprar på en bit mörk choklad & borde verkligen äta någonting riktigt. dock är klockan mycket och jag har i princip ingenting som går snabbt & lätt att göra hemma. hmm.. ett äpple får det bli åtminstone.

nu ska jag se brothers & sisters, later!

höst, va!?!

trots att hösten känns jävligt avlägsen måste jag visa
den här bilden från h&m's reklam för höstens katalog..



ni som känner mej vet att jag älskar mössor & den här vill jag ha ha ha!

i was right in my path & my grass.. me & you belong

den här låten spelades högt och ofta i mina högtalare för inte så längesen,

minns ni?




då tyckte jag jon mclaughlins version var klart bättre än beyonces version, men nu gillar jag beyonces mer & mer. med det sagt innebär det inte att jag inte gillar jons lika mycket som förut. så sjukligt bra!



i think ive got it all figured out!

tänkte jag kunde dela me mej av mitt snabb-pass av funktionell styrka!

armar:
bicepscurl med gummiband, 3*20
tricepscurl med gummiband 3*15
[sitt på knä & sträck gummibandet längs med ryggen & upp vid huvudet, sträck armarna & sedan ner igen]

mage:
sit-ups "hela" långsamma 3*30
sit-ups korta [se till hålla skulderbladen i luften] 3*20
sid-lyft 3*10 [på varje sida]

säte:
säteslyft 3*20
[ligg på marken med böjda knän i höftbredd. lyft sätet och låt rygg lätta från golvet]


ska försöka hitta någon bra sida dit jag kan länka så ni får se hur övningarna går till. om inte får jag helt enkelt ta egna bilder.. vi hörs i morgon, sov gott!

im not torn into pieces

vllken dag! men klagar gör jag inte.. den har vart bra, trots lite hets & stress. började med en förmiddag på systembolaget för att jobba.. vid ett-tiden åkte jag direkt till skolan för en fyra timmar lång föreläsning. handlade om styrketräning & hur vi kan få maximal effekt av den. mycket intressant, men också otroligt svårt. särskilt med tanke på att vår duktiga lärare pratar brittisk engelska & det mycket snabbt. självklart är detta en fördel för mej som så småningom vill studera utomlands..  dessutom kommer man ju in i det rätt fort. bara svårt me somliga termer man aldrig tidigare hört, vilket föreläsningarna domineras av. men som sagt.. för framtida syfte skull försöker jag se mycket positivt på det! efter föreläsningen hade vi en kort paus innan det var dags för att börja massagekursen igen. det jag gått & längtat till hela dagen.. & självklart var det lika kul som de andra dagarna! idag fick vi lära oss hand- och fotmassage, ansikte & ännu mer nacke. vi fick också testa på idrottsmassage.. vilket jag tror kan vara någonting för mej att syssla med, riktigt kul! kursen slutade vid tio-tiden ikväll & sedan jag kom hem har jag suttit framför tvn fram till för ungefär 45 minuter sedan. då blev jag sugen på lite funktionell styrketräning & körde ett litet minipass. himla skönt! ska bli kul att se om några veckor om det givit något resultat. om inte annat känns det bra.. & det som känns bra syns ofta utåt.. right!?!

nej.. dags för mej att krypa i säng. i morgon är en ny dag med nya föreläsningar & massagen fortsätter under kvällen. då står praktiskt prov på schemat där vi får möjlighet att visa vad vi lärt oss under kursen. detta kommer betygsättas & redovisas redan under kvällen.. så håll tummarna mina vänner, håll tummarna!

lycklig!

ja ja ja.. den här massageutbildningen gör mej inte trött över huvud taget.. jag känner mej piggare än nånsin! detta beror troligtvis på den motivation & glädje den ger mej.. jag tror aldrig jag känt mej så glad över att lära mej någonting tidigare. vår lärare är helt otrolig & ååh, allt är så bra. det är kul & jag känner mej för en gång skull riktigt jävla duktig.. & jag vet nu helt klart att det här är någonting jag kommer syssla me en tid framöver. nu sitter jag & tittar efter fina massagebänkar på internet.. så sjukt svårt, men jag vill hitta en fräsch, snygg & riktiiiigt bra.. den får gärna kosta under tre tusenlappar. när jag beställt en skall jag börja direkt.. eller jag ska börja redan innan, men då på allvar. åh, vad jag längtar!

den här veckans träning har dominerats av härliga promenader. solen har strålat & våren är förhoppningsvis här för att stanna, lovely!



thats what you get when you let youre heart win!

massörutbildningen har inletts & idag har vi masserat & fått massage i princip hela dagen. så otroligt kul & jag kan nog blir riktigt bra på det här.. helt klart någonting jag kommer att syssla me. hojta till om du behöver massage helt enkelt.. då finns jag nog som egen företagare om någon månad eller två!

nu sitter jag & lyssnar på paramore & ska alldeles strax åka till linda på lite födelsedagsfest, härligt! därefter ska jag förbi camilla en sväng där massa i klassen kommer titta på fotollen tillsammans, sverige möter ju portugal idag.. det har ni koll på va!? nej.. dags att fixa ordning mej det sista.. låter mitt batteri i kameran ladda lite också, ikväll blir det pics!


ååååååååååååååååh, lets dance!

jaaa, vad jag bliiir glaaad.. trots att jag inte följt lets dance tycker jag det var otroligt kul att se denna final. paren bjöd på helt otroligt fin dans & magnus den store.. vilken kille! laila har också vart helt sjukt duktig. hennes och tobias sista dans var i mitt tycke den bästa dansen i lets dance någonsin.. om inte en av de finaste danser över huvud taget.

åh, jag vill också dansa!

jag brukar inte gilla sånt här.. men!

dermot [eller hur faaan han stavas] i all ära [men:et i rubriken]
det här är sån där klassisk sida där man kan samla poäng & få ut presentkort på massa olika ställen.. den stora skillnaden är att den här inte ännu hunnit få miljoner medlemmar, vilket betyder att det finns stor möjlighet att samla poäng! bli medlem.. om du känner för det!

laila & tobias

fy fan vad fint det var..laila & tobias.. så jävla vackert!
blir man inte rörd av en såhär fantastisk dans så vet jag inte vad!?

diplomerad massör inom kort!

sitter ni & tittar på lets dance precis som jag? gud vilket grymt shownummer david [programledaren] gjorde precis, imponerande me människor som bjuder på sej själva! vilken dag det har vart, en bra sådan! morgonens övnings bra, promenaden underbar, pausen härlig & jobbet var lika kul som vanligt & tiden sprang iväg.

i morgon är det dags för massage-kurs & snart är jag diplomerad massör! ska titta på lite anatomi för att uppdatera mitt minne lite kring fästen & ursprung på olika muskelgrupper. först ska jag se klart lets dance & sedan lite träning, inkluderande en liten meditaion & avslappning mot slutet. just det.. italienskan också. & så alla de där ljudböckerna jag har liggandes i datorn.. hmm.. tur dygnet har 24 timmar så man hinner me att göra massa massa!

nej, lets dance var det!

life, oh life!

god förmiddag!

i morse var jag sjukt trött när vaknade och skulle kliva upp för en övning i träningslära. efter ett par för många snooz kunde jag till sist kliva upp, klä mej & äta frukost för att sedan cykla iväg. idag fick vi arbeta med ett program på datorn där man utformar träningsprogram & det var riktigt kul.. och framför allt otroligt bra.. jag börjar få tillbaka suget för styrketräning igen & precis som jag nämnt i tidigare inlägg har jag ju börjat träna me gummiband här hemma. efter plugget cyklade jag hem & slängde in väskan i lägenheten för att sedan ta en härlig promenad. idag strålar inte solen lika nämnvärt som tidigare dagar denna vecka, men den ljumna temperaturen & stilla vinden är inte heller helt fel.. särskilt inte där man traskar omkring i skogen!

nu ska jag alldeles strax göra ordning en matig sallad innan det bär av mot jobbet. salladen ska bland annat bestå av massa lax, avokado & fetaost. & på tal om mat.. igår blev en suuuperbra kväll.. jag serverade prosciuttolindad kycklingfilé med klyftpotatis & en mumsig sallad. riktigt fräscht & gott.. christian & linda är dessutom bäst!



aftonen bjuder på gott

åh, mitt kylskåp är nu fyllt me massor av godsaker & jag är i full gång me städningen. var på stan en sväng förut & fick me mej en kort grå kavaj från hm. passade på att köpa ett par basic t-shirts i svart & vitt då jag insåg igår att jag inte hade några som var alls fräscha. dessutom fick man ett presentkort påfyllt med 100kr om man handlade över 400kr, så praktiskt sätt skulle man kunna säga att jag fick tröjorna gratis! :)

nu ska jag fortsätta städningen me the doctors på i bakgrunden.. sedan blir det matlagning. lyx står på menyn, det ni!



never stop bloggin

god morgon!

strålande solsken & dagen inleddes med en morgonpromenad tillsammans me cam & luddis igen. helt klart det bästa sättet att börja en härlig dag på. ska alldeles strax iväg till plugget  på ett par föreläsningar. i eftermiddag SKA jag äntligen få göra min storhandling & då jäklar! ska även börja styrketräna idag.. detta i form av gummibandsträning har jag tänkt. såg på nyhetsmorgon & blev så  himla sugen! om du har någon bra övning så får du dela me dej av den!

nej, dags att cykla iväg, vi hörs mates!


the lonely nights are not too bad

åh, vad kul det är att tvätta.. NOT! men otroligt skönt när det är färdigt & alla kläder är rena & fina.. & doftar sådär gott. dock doftar det alltid som godast när det är tvättat hemma hos mamma & pappa, någonting alldeles speciellt det!

såå.. vad har idag hänt i mitt underbara liv? ja, förrutom det jag nämnt tidigare har jag tränat spinning, vilket jag älskar, som många av er redan vet! somliga vet det kanske inte.. då jag haft otroligt många besökare denna dag, så himla kul! hoppas ni är här för att stanna precis som jag! efter spinningen sprang jag iväg & hörde i kassan om det möjligtvis fanns någon plats på bodybalance & det fanns det! idag kände jag mej dock otroligt stel & inte alls särskilt smidig & bättre blev det inte att jag hade världens smidigaste tjej snett framför mej. men men.. smidigare blir man me tiden & nu när camilla, bia, robert & jag ska skriva om rörlighet i idrottsfysiologin skall jag fåagera testperson. då jävlar! ni ska självklart få se "före" & "efter" bilder!

nu ska jag se det sista på ekdahl, kram godnatt!

om att våga ta åt sej!

jag gick in på erikas sida precis & fann ett inlägg som handlade om mej.. ja, om MEJ!

såhär fint stod det & jag tänker ta åt mej av varenda bokstav av de fina orden!

You go girl!

Jag måste bara hylla min inspiritationskälla till träning, framför allt löpning. Hon fick igång det där roliga och härliga i mig. Så nu har jag nya superfina skor , lusten och suget för att springa. Och ett sträckt lår, rätt frustrerande, speciellt när solen skiner. Men det var inte hennes fel.

Du gjorde ett jäkla nice lopp i Frihamnen igår! Grattis Emelie Karlsson! Tänk bara på hur många som kom efter dig? Bra kämpat tjejen!



TACK
erika!!

hopplös vår

ja, inte är det på grund av vädret som jag anser våren hopplös, för i halmstad idag är det heeeeelt underbart! det är shoppingen jag pratar om.. jösses vad mycket fint det finns den här våren. har aldrig varit me om liknande! typiskt när man ska spara pengar.. dock finns det vissa saker i man ser & bara kan inte vara utan. idag kände jag så för en otroligt snygg sjal ifrån mq, en blå/vit randig t-shirt från h&m & ett par jeansleggings från vero moda. har dessutom lagt undan ett par saker till från h&m som är så sjukt snyggt, men som jag inte riktigt bestämt mej för ännu. det får nog vänta. den här månaden skulle jag ju som sagt satsa på träningskläder.. men det fanns inga roliga alls på varken team sportia, stadium eller jepson i stan. trist! det får vänta helt enkelt.

nej.. dags för ett litet mellanmål innan spinningen. blev ingen bodypump för mej idag, fick bära shoppingkassar från systembolaget & frukt&grönsaks-handlaren istället! :)


the state of mind

nu ska jag iväg & titta på en lägenhet här på gamletull till min kära vän kim som ska flytta hit ihöst.. snart kommer han hem från thailand.. gud vad kul det ska bli!

vi hörs senare!


nosce te ipsum

goddagens!

idag strålar solen över halmstad igen. camilla & jag pasade på att ta en härlig moronpromenad & sedan gick jag in & åt en god frukost. jag äääälskar frukost & särskilt efter en solg promenad! nu sitter jag & tittar & lär mej lite latinska ordspråk. läste latin under gymnasiet & precis som me italienskan, var jag faktiskt riktigt duktig. språk överlag var ett av mina favoritämnen & favoriter brukar innebära kul & intressant = lätt att lära. åh, jag saknar språkstudierna. kanske blir några månaders italienskastudier när jag åker till italien nästa år. eller så ska jag försöka få jobb på en vingård. det hade vart rena drömmen!

idag står storhandling på schemat. skall inhandla massa gott & nyttigt.. ska nog sno me mej lite tips från den där listan på aftonbladet igår.. mmm, mörk choklad, hallon, äpplen, björnbär, spenat, avokado.. bland annat. åh, nu känner jag att den där perioden av träningssug börjar komma tillbaka också. förra veckan var jag inte på topp.. me tanke på mycket annat, men nu känner jag hur det börjar pirra i benen när jag sitter still för länge. för tillfället är jag sjukt sugen på en löprunda, men ska nog faktiskt hålla mej till spinning & någon typ av styrketräning idag.. möjligtvis en kort sväng på löpbandet om jag kör bodypump, då det blir ett långt glapp mellan det passet & spinningen. i eftermiddag ska jag in på systembolaget & köpa något gott vin till maten jag skall bjuda christian & linda på i morgon när de kommer hit. vad som står på menyn får ni veta i morgon, vill  att det ska bli en överraskning till linda, då det är hennes födelsedag på fredag! när jag är på stan skall jag dessutom passa på att äta en härlig sushilunch me mina underbara vänner & sedan gå & titta efter något snyggt träningsplagg.

proximus sum egomet mihi

till födelsedagsbarnet Linn Axelstjerna
födelsedagen är dagen man firar dej som en gåva till världen! hoppas du får en fin dag!

en ny dag väntar..

okej, i know.. nu har jag fastnat i italienska-musiken igen.. men det är bara för jag känner sådan otrolig längtan.. längtan att uppfylla drömmar & utforska världen & dess fantastiska utbud! ikväll fick jag ett tips av en vän om en låt me andrea bocceli..

hör ni vilken låt det är?



godnatt godingar!

il mare luccica

lyssna & njut mina vänner, njuuut



helt fantastiskt!

the best thing about life is

that it's so unpredictable

jag är så sjukt laddad inför de nya kurserna, trots att det troligtvis kommer bli otroligt mycket att göra. mer än någonsin. ska iaf beställa hem böckerna & börja läsa så fort de trillar ner i brevinkastet.. eller kanske snarare när jag gått & hämtat dem på julys. idag har jag dessutom kommit underfund med att jag eventuellt skulle kunna bli personlig tränare i höst trots allt. trots att jag kommer att dra till norge & jobba menar jag.. men vi får se hur det blir.. allting. det är ju det som är så underbart me livet.. hur oförutsägbart det är!

oh, min instant italian [ljudbok] är klar för att påbörjas. nu skall det repeteras italienska som aldrig förr. jag tänker nämligen passa på att åka till italien under mitt/mina sabbatsår. det är dröm jag alltid haft & kommer ha till jag uppfyller den.



johan glänser!


mina blog-awards!

precis som jag nämnde i eftermiddags hade jag fått en blog-award utav emma och tänkte nu nämna några favoriter jag har när det kommer till bloggar. jag älskar att läsa bloggar & letar nästintill alltid någon ny att läsa, så har ni tips, skriv gärna!

emma [www.queenemmsa.blogg.se]
en kär barndomsvän som alltid har en speciell plats i mitt hjärta. skriver om sin vardag som för nuvarandra innehåller massa kul me bland annat revyn, en teaterföreställning i herrljunga.

linn [www.lynne.blogg.se]
en av mina allra närmsta vänner. skriver om massa massa mode & vardag. love love love it!

joanna [www.joannagullberg.blogg.se]
en vän som precis som linn står mej mycket nära. skriver om sin vardag likaså.. mycket känslor, vilket jag gillar!

sara [www.sariskt.blogg.se]
den här bloggen skrivs utav en otrolig vän & tjej! hennes språk är så vackert, inspirerande och varmt & inte nog me det lämnar jag sidan allt som oftast me ett leende på läpparna!

erika [erikssonerika.blogspot.com]
en fin vän som skriver om livet, nutid, framtid, känslor & allt möjligt.. lovely!

isabella [www.blondinbella.se]
isabella löwengrips blogg har jag gillat sedan första gången jag klicka in på den. det syntes långa vägar att hon var en som skulle lyckas & det har hon ju, minst sagt!

sara [www.traningsgladje.se]
ny favorit hos mej! har fastnat sedan den gång jag kom in på sidan. otroligt bra blogg om hur roligt och underbart det är med träning & hur det alltid finns tid & plats för det. skarp favorit som lyckas få mej inspirerad!


med tanke på att jag läser så många har jag säkerligen glömt någon av favoriterna & kommer jag på någon så skriver jag lite senare! som sagt.. tipsa gärna om bra bloggar!

lunch-jogg

vår intro i idrottsfysiologi slutade lite tidigare än beräknat så jag passade på att ta en tjugo minuter lugn jogging innan lunch. underbart! nu ligger laxen framme & bara väntar på bli tillagad av kocken som är jag själv. efter nästa föreläsning som börjar vid ett-tiden skall jag till bolmens & spela fotboll tillsammans me klassens korp-lag, kul! därefter blir det eventuellt en sväng till gymmet & möjligtvis en tacodejt me linn A senare ikväll.

jag har fått en blog-award utav min söta vän
emma & i eftermiddag tänkte jag lämna ut mina!

jag har massa bloggar jag läser, men ett fåtal favoriter!

choklad!

innan jag skyndar iväg till skolan måste jag dela me mej av den här artikeln. frossa i det här & du får ett längre liv! choklad ligger på elfte plats. jag visste väl det! ;)

ha en fin dag!

back home

me x2ooo kom jag till halmstad från herrljunga på två timmar.. inte dåligt sj!

jag sitter & tittar på träningskläder eftersom den här månadens shopping skall inkludera just det. jag vill ha massa massa nytt & bara slänga ut gamla linnen jag inte längre behagar eller som är alldeles för slitna. jag har tänkt köpa ett par linnen, någon byxa eller shorts [snart kan man springa i shorts, lovely!!] & någon tunn överdragströja. fasen vad jag ska satsa framöver. till sommaren ska jag springa milen på 45 minuter & jag vet att jag kommer klara det. ni får stå ut me mitt prat kring min löpning, det är den som ger & får lite extra kärlek i nuläget. åh, vad jag älskar att springa!

nike



craft




idag har vart en strålande dag för övrigt. inte bara gällande solen utan i allmänhet. eftersom caesar [världens sötaste vovve] har fyllt år idag firade jag honom me att ta me honom på en go promenad i solskenet på förmiddagen. när vi kom hem fick han ett grisöra & jag åkte & mötte mamma för att äta en lunch tillsammans. på hemvägen kikade jag in hos anna på studio 36 & gjorde henne sällskap under hennes lunch. därefter åkte jag hem & mötte upp liselotte & gick ut på en otroligt härlig långpromenad. vi pratade om våren & om sommaren & om livet & om motgångar & allt vad som came to our minds för att sedan säga hej & vi ses snart när hon skulle svänga in vid bangatan. i kväll åt mamma, pappa & jag en mumsig grönsaksomelett me bacon & firade av caesar genom att sjunga lite extra fint för bara honom. han är så himla go när vi sjunger "vi gratulerar.. vi gratulerar.. vi gratulerar våran caesar idag.." han blir alldeles vild & svansen går som om han aldrig någonsin varit lyckligare. likadant gör han ju iofs när någon av oss familjemedlemmar, i synnerlighet mamma & pappa, kommer hem efter att ha varit iväg en stund. underbart!

nej.. dags att lägga mej & sova [läs: fortsätta titta på csi] i morgon väntar två nya kurser, fotboll & eventuell löpning.

sov gott!

grymt bra söndag!

jag har det bra! [citat: min farfar]

dagens seedningslopp inför gbgvarvet gick mycket bra.. vid start strålade solen & jag sprang in i mål efter 10,5km på 53 minuter & lyckades klara mej utan benhinneinflammation trots att jag i princip aldrig springer på asfalt annars. dock kändes det litegrann ihöfterna & jag har nu bestämt mej för att åtminstone träna ett par gånger på asfalt innan göteborgsvarvet. när det var dags för spört [spurt?] & jag såg mamma & pappa stå & heja hade massa energi kvar & sprang lätt ifrån ett flertal personer. funktionären vid mål påpekade det till och med, det ni! sammanfattningsvis var loppet på frihamnen i göteborg ett mycket roligt & givande lopp.. jag vet nu att jag orkar massa massa & det på en bra tid. till en början var jag lite besviken över att jag inte lyckades hålla mej på 50 minuter men mindes sedan att jag faktiskt till en början hade ett mål att bara klara under timman. detta gjorde jag ju alldeles strålande!


robinson & laddning inför morgondagens löpning!

jag är hemma hos mamma & pappa i herrljunga & myser.. & laddar inför morgondagen! i morgon är dagen då jag får se hur jag ligger till konditions- och tismässigt när det gäller löpningen då det är dags för tävling! ska bli så kul!

såg ni på robinson? jag tycker det är grymt bra, men att de klagar för mycket. jag hade kunnat göra vad som helst för att få vara där de är! dock vet man ju att tv vinklar det & troligtvis är de sjukt nöjda nio av tio gånger men ändå är det det negativa vi får höra. lite trist, men det blir ju alltid bättre! kul att de inte kom till en "paradis" strand.. det där gör ju det hela ett ännu bättre äventyr. åh, jag borde vara me!

på tal om äventyr. jag har bestämt mej för att jag ska göra mer äventyrliga saker i mitt liv innan jag fortsätter mina studier. i höst kommer jag att inleda mitt [eller kanske mina] sabbatsår. då tänker jag åka till norge för att försöka få ett gött jobb där jag tjänar massa money money för att sedan åka iväg tillsammans me anna på den planerade resan. när vi är hemma i juni någon gång vet jag inte alls vad som händer, men att inte plugga sker på obestämd tid.. tills det att jg känner mej nöjd för stunden & känner att jag gjort vissa drömmar jag inte kan sluta fokusera på. när jag börjar plugga igen skall det göras helhjärtat. det här ska bli världens äventyrsblogg!

nu ska jag fortsätta titta på csi & dricka vatten. vi hörs godingar!


ett glas vin sitter aldrig fel!

efter en tentaperiod är det obligatoriskt att ta ett glas vin under kvällen tillsammans me vänner. ikväll ska camilla, bia & jag sätta oss ute någonstans. det blir en tidig kväll me tanke på att jag ska jobba & åka till herrljunga imorgon. dessutom är det ju lopp i göteborg på söndag som gäller.. så någon bakfylla av något slag finns varken tid eller plats för!

godkväll mina vänner, nu drar jag!


det blev en riktigt fin dag trots allt

tänk vad en härlig promenad i solskenet kan göra! fann en fortsättning på stigen längs nissan idag som jag ska ta & springa ett par gånger nästa vecka. jag älskar skogen..!! och solen..!! sedan fick jag ett meddelande angående att mina kläder från h&m hade kommit också.. så det var bara att gå dit efter promenaden & allt var hur fint som helst. det enda jag blev lite förvånad över var hur liten överdelen till bikinin var. konstigt me tanke på mina små boobies.. men men.. inte hela världen, ju mindre tyg, desto mer bränna ;) nej men är det någonting du upplevt om du köpt bikini på h&m?


min fina fina kavaj!

yes, jag köpte den. egentligen hade jag sagt att jag inte fick köpa den förrän på onsdag [&då ifall den över huvud taget skulle finnas inne.. ja, jag skulle gå på ödet me andra ord]  när nya pengar klirrar in på kontot, men nu fanns det bara två kvar & de skulle inte få in fler, så jag var tvungen. jag hade inget val, trots att jag skulle lita på ödet. en rosa t-shirt jag tänkt köpa på gina hade dock försvunnit, så den var nog inte meningen att jag skulle ha. så brukar jag tänka när det gäller klder. den här kavajen kunde jag dock inte riskera att inte få. den är lite tight i armarna men jag hoppas kunna tighta till min armar under våren så det ska nog bli bra!

här är den. tyvärr gör den sej inte alls lika bra på kort som i verkligheten!


jag är inte värd mycket efter en vecka som denna

det enda som gått bra den här veckan var löpningen i tisdags. för övrigt har den rent ut sagt vart helt jävla kass, jag känner mej kass kass kass & jag vet, det är inte likt mej, men idag tänker jag inte tvinga mej själv att vara positiv. jag tänker ha en riktig pissdag så länge jag känner för det. trots att det är sol ute.

sitter & knaprar på knäckis sea salt & funderar på om jag skall gå & köpa den där kavajen på vila som är så sjukt jävla snygg. dock är jag inte värd det.. men å andra sidan ska jag ju jobba i morgon, så jag kanske är lite värd den ändå. det är nog den snyggaste kavajen jag någonsin sett.. hmm.. 399 kronor är ju faktiskt inte så farligt.  ska ju hämta ett paket som kommit me posten så jag kan ju lika gärna ta en sväng förbi stan & titta lite på kavajen!

det kan det ju vara värt!

fy fan, är jag blåst?

jag har nog aldrig känt mej så dum & korkad som jag gör nu.

jag ser inte fram emot tenta men
tänk positivt emelie, tänk positivt positivt positivt

jag ryser

when you love yourself, you take care of yourself!

starka kvinna!

jag har suttit på biblioteket hela förmiddagen & plugga inför morgondagens fysiologitenta & är nu hemma på lite lunch. tittar på oprah & fy fan vad stark den kvinnan är. hon har under ett flertal år haft otroliga problem med sin vikt & självbild. det är så viktigt att vi vågar prata om sånt här så därför tycker jag det är grymt gjort av henne & ha ett program där hon själv pratar om sina egna problem. ser ni? om ni har möjlighet, så slå på trean nu!


"when i asked myself what im hungry for.. im hungry for balance"

ive been around for a little over twenty years



godnatt godingar!

lika bra me träningsplanering!

ni som pluggar vet säkert att såhär i tentatider är det väldigt lätt att komma på andra saker att göra. ikväll kom jag på en..

eftersom nästa vecka innebär nya kurser & inte tenta förrän länge länge länge så började jag helt enkelt planera min träning några veckor framåt. kommande period kommer bli riktigt bra känner jag på mej, riktigt hård dessutom!

såhär funderar jag
jag springer tävling på söndag så därför blir det en lugn måndag men sen sätter det igång.

vecka 13 [24-29 mars]
2 spinningpass
2 löppass á 5km
2 löppass á 10km
1 valfritt [ex. simning, intervall, corepuls]
1 bodybalance/yoga-pass
2 styrketräningspass

åh, jag längtar så sjukt mycket till helgen & till nästa vecka!

diagnos okänd.. överraskande!

lyckades slå på fyran & diagnos okänd när jag kom hem från bibblan vid åtta.. gud vilket bra program, hur intressant som helst ju! pratar om massa grejer man läst & lärt sej om under fysiologi-kursen, vilket gör att man blir lite extra intresserad såklart. åh.. jag har då aldrig tyckt att såna där sjukdomsprogram har vart direkt superroliga att se förut men nu.. nu gillar jag att se båda diagnos okänd & det där som går på eftermiddagarna de dagar jag är hemma.. hmm vad heter det nu igen? doctors! finns säkerliger fler likanande program jag skulle gilla. nu är det dags för mej att äta någonting så jag orkar sitta & plugga ett par timmar [efter dagens ranson på biblioteket] & sedan sova.

i morgon är sista dagen innan tenta så nu gäller det att ligga i in i det sista!

ikväll tänker jag lyssna på
det här

i want you sooo baad!!

den här klänningen freja kjellberg visade i sin blogg härom dagen har jag letat som tusan efter på glitzy.se. tycker den är hur fin som helst! någon som sett eller ser den..

skriv gärna när var & hur!?


the city the city the city

ja.. vad ska jag säga.. jo, hur sjukt jävla bra var inte slutet på säsongens sista the city avslut!? too little too late.. åååh, kan inte vänta till nästa säsong då förhoppningsvis whit sätter olivia på plats! men nu börjar ju the hills den 8 april & jag antar att det var lite smygreklam för det när de fick in ett litet samtal mellan whit & LC i avsnittet.. hehehe.

nu är det iaf brothers & sisters som gäller. en riktigt härlig tv-kväll det här. efteråt ska jag antingen plugga någon timma eller så blir det helt enkelt sängen & sova som gäller. dock är jag alldeles uppspelt nu .. skulle nog varken kunna sova eller plugga, men mm.. får se vad som händer!

hur har ni det?

ive loved you since..

fick precis en sådan otroligt käsnsla av saknad av en av mina vänner i canada, så var tvungen att skicka iväg ett meddelande på telefon till henne.. hoppas hon får det! tänk att nästa år skall jag verkligen träffa henne & massa andra vänner där borta, längtar som tusan tusan tusan. dags för mej att ta tag i studierna nu dock. skärpning emelie!

den här tänker jag köpa!


ive got alot to say to you

de här låtara får mej att tänka på sommar sommar sommar me min underbara linn förra året. vilken sommar det kommer bli iår.. förhoppningsvis alla samlade! ååh ååh åååååh, jag längtar!


spånar på en idé

jag tog bort föregående inlägg kring frågan till er.. ni får den lite senare när jag kan presentera min idé istället! sitter & spånar på den som tusan & är helt euforisk. vet att jag istället borde plugga fysiologi, men när solen lyser så vackert & jag känner mej så här harmonisk kan jag inte göra annat än att tänka på min briljanta idé. jag är så sugen på att göra den till verklighet & börjar me att skriva ner mina idéer i listform. mer får ni veta någon annan dag!

alla är bra på något!

okej, nu mina damer & herrar är jag så sjukt jävla nöjd!

jag har slagit mitt rekord på den där löprundan runt nissan [nästan 5km] me hästlängder. mitt rekord tidigare har legat på 22 blankt [vilket jag för övrigt inte slagit tidigare iår] & idag drog jag ner det me en minut.. en hel jävla minut!!! 21 blankt, jag kan knappt tro att det är sant men fy fan vad jag kämpade!!! ååååh.. jag kan inte sluta le..

det är verkligen så att jag är grym på att springa på grund av min sjuka vilja & motivation. ni skulle höra mej på  upploppet peppa mej själv.. bryr mej inte en sekund om jag passerar folk & pratar me mej själv för det är det som ger mej styrka & energi. åh, gud vad jag älskar löpning!!

det är underbart, det är kärlek, det är livet, det är nöjdhet, belåtenhet, det är lycka!!

hur ser det ut?

tenta nr I är som sagt avbockad & vad finns nu kvar att bocka av en vecka som denna?

[   ] plugga som tusan
[   ] två löppass
[   ] spinning
[   ] träffa JLC
[   ] plugga ännu mer
[   ] tenta
[   ] jobba
[   ] löp-lopp i göteborg!

nya tag!

Det är tisdag & jag bockar av. Första tentan är skriven för veckan & bara en kvar. Hoppas det gick bra på dagens bara, men det är ju ingen idé att fundera över eftersom den nu redan är gjord & inlämnad. Sitter & lyssnar på beyonce & längtar till maj. Då är det konsert & på tal om det så kanske jag har missat att berätta att jag ska på u2 i sommar också? Kommer bli grymt! Solen skiner ute & jag känner mej tillfreds trots alla tankar i mitt huvud. Idag hade jag velat ha någon som mötte mej vid dörren när jag kom hem. Men den som väntar på något gott.. väntar aldrig för länge.. eller är det just det som är felet att man ofta väntar alldeles för länge? Ja. Jag vill träffa honom nu, om han finns där ute någonstans. Å andra sidan vill jag & känner jag på mej att jag kommer träffa någon som talar engelska.. så det lär väl dröja ett tag, men det kan jag ta! Hhahah..

Jaja, tisdag iaf. & det gillar jag.. efter som det är the city då! Ikväll är det säsongsavslutning & det kanske inte är riktigt lika kul, men hur som helst börjar ju the hills snart så jag är nöjd!

Internet fungerar inte vilket gör mej frustrerad.. [nu fungerar det såklart igen när jag uppdaterat här] tänk hur beroende man är av det.. eller rättare sagt hur man tar för givet att det alltid finns till hands. Såklart är det inte hela världen & nu finns istället möjlighet att göra annat. Ska se klart på days of our lives & sedan sätta igång me plugget igen.. efter det blir det en liten löptur i solskenet.. frågan är om man ska hålla sej i skogen med tanke på dagens vindstyrka. Jaja, hur som helst, härligt ska det bli!

skador & sjukdomar var det ja!

just det ja.. höll på att glömma att jag skulle plugga, nej då! dock fick jag den fina blusen jag beställde från h&m i helgen, fast av min syster! så istället för att beställa den kunde jag få den.. får nog ge världens finaste någonting fint & spontant så där någon gång. iaf, den är hur snygg som helst & jag tycker den passar hur bra som helst på mej.. det är verkligen min stil & en sådan blus jag kommer stormtrivas i.

& för er som undrar hur det gick me b&j.. shit vad god! vet inte alls hur jag ska klara mej att gå till affären utan att köpa me mej ett sånt paket varenda gång. dock lyckades jag faktiskt äta enbart halva & spara andra halvan till i morgon. gud vad jag kommer vara lycklig över det när jag kommer hem efter tentan i morgon. då har jag dessutom två mörka chokladkakor som ligger & väntar. tänk om jag blivit en sån där som kan ha godsaker hemma utan att äta? njae, det tvivlar jag på. dock skall jag börja lyssna på min kropp mer.. säger magen i från att hon/han/den/det är mätt så får man acceptera det helt enkelt.. trots att det är supergott & man inte vill sluta.. hah, lättare sagt än gjort! blir sugen på att plocka ur glasspaketet ur frysen nu.. men icke.. den här gången ska jag minsann klara det! [till i morgon då förstås]

berättade jag att vi såg filmer från när mina syskon & jag var yngre i helgen? ja, mamma & pappa var såklart också me. de där filmerna fick mej att inse hur mycket man är me om i livet utan att kanske fundera över det. jag ska försöka leva lite mer som jag gjorde då.. rätt wild & crazy, bestämd som få, men ändå sansad. säker på min sak.. säker i mej själv. åh, jag blev så lycklig av att se de där filmerna.. av att se hur mycket vi gjorde/gör tillsammans & hur vi alltid hållt ihop. att dessutom få se farmor & morfar igen var någonting utöver det vanliga.. det gav mej en pirrig känsla! jag saknar dem så fruktansvärt mycket men minns alla fina stunder vi haft tillsammans & ler..

nu blir jag otroligt känslosam & vad gör väl egentligen det? men jo.. det är nog bäst att återvända till studierna. men livet är ändå underbart, hur som helst!

vi hörs i morgon efter tentan, wish me luck!

kerastase & ben & jerrys premiär!

hej hej hej! nu är jag tillbaka på hemmaplan i halmstad & kan återgå till rutinerna! ikväll har jag dock lyxat till det me massa godsaker & me mej från herrljunga fick jag massa härliga produkter så jag känner mej alldeles lyrisk. inte bara därför utan också för jag spenderat helgen me folk som ger mej så mycket kärlek. trots att jag har tenta i morgon känner jag mej alldeles fylld me glädje, härligt! hur har ni det? idag har det pluggats & skrivit check-lista inför morgondagen & sedan blev det ett lika underbart spinningpass som alltid, svettades som aldrig förr!

nej, suget efter den där B&J half baked som skall vara så fasansfullt god börjar ta över, vilka förväntningar jag har nu.. jag som aldrig någonsin testat denna så omtalade glass. det är dags!


jag tänker inte klaga, men..

jag måste ändå få säga att jag är rätt trött på rörelseapparatens skador & sjukdomar och fysiologi nu.. jag hade så sjukt mycket hellre bokat en äventyrlig utlandsresa någonstans långt långt bort. men, nu sitter jag här & det är inte mycket annat att göra. solen skiner & dagarna är längre. på så sätt är jag otroligt nöjd. om en vecka är jag förhoppnignsvis ännu mer nöjd. då är tentaveckan över & jag har sprungit mitt första lopp på alldeles för många år.. förhoppningsvis också på en bra tid.

nästa år vid den här tiden befinner jag mej nog på.. fiji?!

men det är då.. nu lever jag.. här & nu.

här & nu.

lördag va? nej, fredag!

det är fredag & det gör mej extra glad eftersom jag tycker det känns som lördag! i morgon är det däremot det & då gäller det, final i melodifestivalen! jag slår på stort & drar till anna på studio 36 & gör ordning håret i form av slingor & klippning. idag har vart en mycket bra dag, trots flera timmars plugg & trots att jag känner viss hopplöshet inför tentorna nästa vecka. det ordnar sej tänker jag. ikväll har anna, liselotte, linn, erika, carolina & jag haft en bastukväll med middag, mys & det uppenbara.. bastubad. underbart!

nu ska jag beställa en fin sommarklänning på h&m.. kanske visar lite senare!

en räddande ängel

när jag skulle plocka fram mina böcker, block & pennor för att sätta mej ner att plugga för en stund kom jag på att jag glömt skicka alla mina renskrivna anteckningar till min mail, klant, så sjukt klantigt! åh blev så oerhört frustrerad.. men då dök en räddande ängel upp.. på msn! nämligen patrik som var något så otroligt snäll att skicka en grymt bra sammanfattning från stor del av kursen. tack till patrik & till er andra som hjälpt till att skriva den. ni har just givit mej en chans att under helgen bättra på mina chanser att klara fysiologin & därmed medverka i massagekursen. tusen tack!

så nu sitter jag här vid bordet i huset, framför kakelugnen med ramlösan i hand & ser fram emot ett par timmars pluggande. jag tycker helt klart det är bäst att plugga på natten. dock sov jag ju inte särskilt bra i natt så jag få väl se hur länge jag orkar.. dessutom skall jag försöka komma upp relativt tidigt för en go promenad me syster i morgon. idag har vart en mysig kväll me seriöst snack, skratt, frustration över förslaget kring så kallade regnbågsdagis i debatt & spaghetti & köttfärsås á la papaa, så gott! mysigt att träffa familjen igen & i morgon är den fulländad då också anton kommer hem!

jag vet att hockeyfebern har lyst me sin frånvaro i bloggen, men grymt bra att frölunda idag tog sej vidare till semifinal..heja heja heja!

lyckligt ögonblick!

lyckorus!

otroligt bra löpning idag!!

åh vad jag är glad! glömde ta på mej pulsklockan idag, men kunde med hjälp av ipoden ta reda på mitt resultat på dagens löpning vad gäller tid. den blev nästan densamma som igår, dock en sekund snabbare, alltså 22.12! detta betyder att jag sprang samma runda & som ni kanske redan vet har jag inte riktigt koll på exakt hur lång den är. dock räknade jag ut att om den är 4.5 km & jag springer den på ungefär 22 minuter betyder detta att min sluttid på en mil skulle ligga på ungefär 49 minuter. är den däremot närmare 5 km bör min tid i samma hastighet på milen bli ungefär 45 minuter, detta är helt amazing enligt mej! ska försöka klara milen på under 45 innan sommaren iaf.. det låter väl som ett bra mål!? jag måste bara säga en sak till angående skillnad på känsla idag från igår.. för den var stor! igår kändes det tungt & jobbigt [vilket kan bero på att jag inte ätit eller druckit någonting innan], men idag kändes det som jag bara flög fram, särskilt på upploppet. åh åh åh, ni ska bara veta hur underbart jag tycker det är när träning ger resultat, det känns nästan som jag vunnit på lotto!

jag är så nöjd!!

i had no choice but to..

somna. jag gjorde det, till slut. fyra timmar senare ringde klockan & det var dags att gå upp & åka på övning i kursen skador & sjukdomar inom idrotten. vi fick lära oss att linda om & tejpa vid fotskada & det var en riktigt bra lektion i mitt tycke! nu har jag beställt ett par saker på hm [bland annat det marin/blå randiga påslakanet & ett riktigt fint kuddfodral]. självklart klicka jag me lite andra snygga saker då hm lyckats fånga mitt intresse något så otroligt denna vår. riktigt fina grejer! tänkte packa min väska inför helgen i herrljunga & sedan eventuellt ta en liten löprunda. hoppas bara tiden inte rinner iväg så det blir stressigt. å andra sidan är det faktiskt inte hela världen att missa ett löppass.. jag har ju hela helgen på mej!

carolina, min syster, skickade beyonces halo till mej förut & shit vad bra den är. i maj drar karolina, anna, carolina & jag till göteborg för att se henne live, jösses vilken show det kommer bli & vilket sällskap sen, kan inte bli annat än succé!




här har ni min favorit me beyonce.. så sjukt bra, me love trots alla de gånger jag hört & sjungt denna. mamma gillar skarpt när jag sjunger den i duschen hemma i herrljunga, hahaha! [älskar även henner "tal" innan!]


ro i själen?

sådär.. nu har jag betalat & registrerat lite räkningar så nu kanske jag har lite mer ro i själen för att kunna somna? usch, jag stressar upp mej alldeles för mycket av sånna här saker. fast det kan mycket väl vara kommande veckas tentor som ligger bakom den främsta stressen.. högst troligt! nej, nu ska jag slå av datorn för tredje gången ikväll & lägga mej i sängen med lite positiva tankar. i morgon, eller idag, är en ny dag & om några timmar skall jag få krama om mamma, pappa, christian, carolina & caesar.. i morgon, fredag kommer anton dessutom hem & då är familjen fulländad, gud så lyckligt lottad jag är.

sen natt - tidig morgon

jag kan verkligen inte sova. jag har till & me försökt me skador & sjukdomar-boken = inte rolig vilket borde leda till att man blir trött. känns som jag har massa överskottenergi som bara väntar på att springas ut eller nåt. jag måste sova! ska upp om knappt fem timmar.. ååååh.. tänker på massa saker.. bland annat på att jag måste bli mer organiserad.. & på hur jag ska göra i höst.. sen börjar jag tänka på hur mysigt det hade vart me någon bredvid.. & allra främst.. att jag måste sova.. men att jag är hur pigg som helst.. & så funderar jag på hur det kan komma sej med tanke på att jag vart ute sprungit, kört spinning & ett bodybalance pass idag. dessutom har jag vart i skolan & sedan pluggat hemma hos camilla & robert.. varför är jag inte trött, varför?!?

home fashion

jag älskar hms kollektion av inredning. de har så otroligt mycket som faller mej i smaken & så mycket som skulle passa helt perfekt hemma hos mej.. detta bland annat!





kökshanddukar 2st 98kr
påslakanset marin/vit  249kr
kuddfodral 79.50kr
påslakanset 249kr
duschhandduk marin/vit 98kr
tvättpåse 149kr
sängkappa från 298kr
duschhandduk 129kr


& så ett hus vid havet.. tack! :)
[ni kan tänka er hur mitt hus kommer inredas.. för att inte tala om mitt framtida spa!]

ralph lauren

om jag hade möjlighet att köpa dessa saker hade jag gjort det direkt





allt från ralph lauren & i love it!

dessa skor hade jag gärna tagit me!




ett tips bara

jag skulle vilja nämna ett särskilt namn här, men vet inte om det skulle uppskattas.. dessutom läser han säkerligen inte min blogg men när jag får chansen att säga det till honom ska jag.. dockhåller jag på att spricka av frustration & ilska så jag måste bara få skriva..

kan inte du göra någonting åt ditt eget liv istället för att försöka förstöra någon annans!? idiot!!

en kärlek



det finns endel artister jag skulle göra nästan vad som helst för att se live

ray lamontagne är en av dem

jag sa väl att jag skulle klara det!?

hallo efter en dag me internet-krångel men för övrigt en mycket bra dag!

jag började dagen me sovmorgon, drog sedan på mej löpkläderna & gick ut & sprang [typ] femman. jag vet inte om inlägget jag skrev angående min tid i somras på den där rundan publicerades, men den var iaf på 22 blankt & jag sa att jag snart skulle lyckas slå den tiden.. det är redan nära! idag sprang jag den på 22.13 [tilläggas skall att detta var på TOM mage!!] & ge mej någon vecka eller två så kommer jag slå den.. grymt! jag blev så oerhört glad när jag tittade på klockan när jag kom på upploppet så jag kunde inte annat än le. första halvan av rundan gick inte särskilt fort.. ca 12 minuter, vilket innebär 10 minuter på andra halvan, 10 minuter! om jag lyckas hålla jämn fart borde detta innebära att jag skulle kunna klara rundan på 20 minuter, det hade vart rena drömmen!

det blev ett härligt spinningspass & en timma bodybalance ikväll också så nu tycker jag att jag är väl värd ett par bitar mörk choklad.. minst sagt! i morgon har vi vår sista labb i skador & sjukdomar.. sedan blir det lite plugg, träning & en bilresa tillsammans me linn hem till herrljunga.

jag är så otroligt laddad inför morgondagens löppass nu, så SJUKT laddad!!

my lovely little crib

det kommer bli svårt att lämna min lägenhet när jag väl skall. på något sätt har jag kommit att tycka om den oerhört mycket, trots denna lilla lilla yta som ständigt blir så stökig. en del av min själ finns ju här.. på ett sätt. såhär är jag alltid när det gäller att klippa bandet till vissa grejer. mamma & pappa vet det bättre än någon annan.. som de där gångerna vi skulle köpa ny bil.. det var inget lyckligt ögonblick i mitt liv.. jag var rent ut sagt förbannad & vägrade hänga me & provköra. jag satt hellre kvar i vår dåvarande bil & grät tårar över vår stackars bil som skulle bli lämnad..

ikväll har jag storstädat mitt crib & till & me lyckats möblera om litegrann.. tror faktiskt jag gillar det riktigt mycket! men nu vill jag sätta upp massa vackra fotografier på väggarna.. dock vill jag att det blir hur bra som helst & inte bara "plåttrigt".

trots svårigheter att fånga ljuset på bild får ni här se hur det ser ut


a race of physiology

dags för mej att dra ett två timmar kort studiepass. hmm.. vilket avsnitt ska jag välja den här gången.. respirationen.. blodet.. eller hmm.. någonting så smarrigt som cirkulationssystemet, igen!?! ja, ni förstår att jag sitter här & hurrar va!? det är iaf någonting jag skall göra när dessa tentor är över.. då skall det firas.. med jobb här i halmstad & löplopp i göteborg!

det är time emelie, time
i bakgrunden lyssnar jag på ljuv musik som

amos lee & norah jones

söta tunika från indiska!

söt tunika från indiska, vill ha!



& så funderar jag faktiskt på dessa söta ballerina me. får ta en titt i butiken..
blir de dessa får jag välja bort sandalerna jag funderat på från hm. man kan inte få allt!


långt löppass på schemat?

idag känner jag mej faktiskt inte alls peppad till att springa.. var ute på promenad me camilla i morse & sedan gick jag & la mej igen. kunde inte somna i natt då jag låg & tänkte på en massa onödiga saker så jag hade lite sömn att ta igen &  vet ni.. man kan ta igen sömn så det är inga problem om man skulle missa lite sömn en natt! men tillbaka till löpningen.. ska sätta mej tillsammans me robert & camilla på biblioteket & plugga en stund.. får se om löpsuget kommer eller om jag faktiskt skall strunta i långpasset idag. kan hända att jag pressat min kropp lite väl mycket det senaste, särskilt me tanke på att det är rätt mycket i övrigt just nu.. men någonting blir det iaf.. om inte långlöp, kankse ett lite kortare eller också ett spinningpass. får se vad som känns bäst i hjärtat när det är dags. att lyssna på sin kropp tror jag kan vara nyckeln till framgång. visst, vilja & motivation är hur viktigt som helst, men lyssnar vi inte på vår kropp tror jag viljan blir mindre & motivationen sämre, till slut säger det stopp, tänk på det!

robinson 2oo9

åh, nästa lördag börjar äntligen robinson, jag längtar som tusan!




bilder från tv4.se

är du beredd att rädda liv för några kronor extra?

jag läste precis en artikel som en vän till mej skrivit.. en artikel eller en argumentation kring varför vi skall välja rättvisemärkta varor i butiken. jag försöker handla ekologiskt & rättvisemärkt så ofta jag kan, men tänker helt klart försöka ännu lite mer. jag är beredd att lägga några kronor extra för att rädda små barns liv, eller för att motstå endel orättvisa & diskriminering i världen. jag är beredd att göra skillnad, är du? läs artikeln nedan!




Välj Rättvisemärkt

Lilla Lensa har nu kommit upp i åldern 7år och är redo att börja försörja familjen. Hon bor i de bördiga bergssluttningarna i byn Nekemte i östra Etiopien, och där finns det stora fält som hon kan jobba på och bidra till familjens inkomst. Hennes första jobb blir att bära pinnar och hjälpa till med dylikt mellan de olika fälten. Jag åkte förbi Lensa när jag var på genomresa i byn Nekemte, först såg jag inte att hon var där, all last hon bar på täckte nästan upp hela henne. Skulle du sätta in ditt barn i arbetslivet när det når åldern 7?

”Ta ett steg för att förbättra världen, köp mer rättvisemärkt!”

Rättvisemärkt ger en väg för humanare arbetsmöjligheter och hindrar att arbetsgivare utnyttjar anställa för att kunna pressa ner priser så att vi kan köpa massa billig mat. Argumentationen Vad är det så som bidrar till att vi kan köpa mat från alla världens hörn för en droppe i havet? Jo, odlare och anställda får inga bra ekonomiska villkor, de använder barnarbete och diskriminering, det finns inga demokratiska rättigheter och de tar ingen hänsyn till att miljö och ekologisk produktion främjas. Här kan Vi göra skillnad, Vi kan göra skillnad. Den skillnad du gör är att motverka detta: Varje dag handlas stora mängder varor som producerats i världens utvecklingsländer, under bedrövliga arbets- och levnadsvillkor och ibland även med barnarbete eller slavliknande förhållanden som följd. Det är inte acceptabelt att människor far illa för att vi ska kunna köpa mat, dryck och andra produkter så billigt som möjligt. Det får inte vara en konkurrensfördel att kränka mänskliga rättigheter. Vad är då en rättvis handel? Vad är rättvisemärkt? Och varför är det bra att köpa rättvisemärkt? Genom att främja en handel där människan och lokalsamhällets utveckling sätts i centrum kan fattigdom och social utslagning undvikas. Rättvis handel är inte bistånd - det är ett handelssamarbete mellan producenter, importörer, butiker och konsumenter, som präglas av öppenhet, ömsesidighet och respekt för alla parter. Men rättvisemärkt är ju så dyrt att köpa tänker du säkert och det är svårt att hitta, jag pallar inte… Det är så många tänker i dag, inklusive jag själv ibland. Någonstans måste vi börja, vi måste ge upp något för att göra en skillnad. Det som händer långt där borta är det så lätt att koppla bort, så lätt att sopa under bordet. Men snälla gör inte det. Bli påverkad när du hör om lilla Lensa som redan vid 7års ålder tvingas in i arbete, låt Lesa få vara barn. Vi kan göra en skillnad!

Sedan rättvisemärkningar kom har det skett förändring, folk har fått bättre arbetsvillkor och de tjänar bättre så att de kan ha mat på bordet. Det handlar inte bara om vad jag kan göra, det handlar om vad vi alla kan göra tillsammans, många bäckar små… Lensa är nu 10 år och har tack vare att hennes mamma har fått jobb på en rättvisemärkt kaffe odling fått börja i skolan istället för att arbeta… Saker och ting kan förbättras och vi kan få vara en del i ledet. Tyvärr är jag nästan helt säker på att när ni vaknar i morgon kommer ni att ha glömt vad jag nu har gått igenom, men kanske två eller tre av er kommer att nästa gång ni handlar stå i valet om att köpa rättvisemärkt eller inte, det ser jag i alla fall som ett stort steg framåt. Kanske du väljer att köpa den rättvisemärkta varan. Kanske väljer Du att göra skillnad.

Källa: www.rattvisemarkt.com


Bild & text: Linn Axelstjerna [grymt jobbat!]

njutning

ytligheter jag vill göra inom kort

• fixa naglarna
• bli brunis!
• slingor [lördag!]

mindre ytliga saker

• massage [utb. coming up!]
• bodybalance
• caesarsallad!

4700 olika gifter i cigaretter..

& det är utöver nikotinet! femtio av dem är dessutom cancerframkallande.. kom ihåg det nästa gång du stoppar en giftpinne i munnen.. om du någon gång känner för att göra det vill säga.. helt sjukt.. tänk också på att du inte bara förgiftar dej själv utan andra människor runt omkring.. nej, förbjud cigaretter!

sådär. måndag avklarad & det på ett mycket bra vis. jag har precis avnjutit världens bästa kvällsmat.. a-fil & flingor med frysta hallon & två kalkonsmörgåsar. i morse blev en kort löprunda på ungefär 4 km & sedan redovisning i skolan. efter det frågestund inför fysiologitentan nästa vecka, hem & äta lite cashewnötter & frukt & sedan direkt till gymmet för ett spinningpass. körde lite styrka i form av rygg- och magövningar idag också. i morgon blir det en härlig dag som börjar me en härlig morgonpromenad tillsammans me camilla för att sedan plugga & så småningom ett långt löppass.

höstens planer är i full gång.. det lutar mot norgehöst, men man vet aldrig vad som händer.

jag minns det som om det var igår..




2oo8-o6-28 - helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv


tack koagulationsprocessen!

åh, jag kom på en grej nu när jag satt & plugga koagulationsprocessen.. jag såg en snygging [faktiskt några stycken till & me] igår! han läser fysiologi me oss & han liknar john mayer litegrann [somliga vet då exakt vem jag menar] inte så mycket egentligen kanske.. jag tycker iaf det är någonting särskilt me honom.. & vi hälsade igår till & me.. för första gången. oh god.. jag låter som en tolvåring. låt stå.

neeeej.. förresten.. jag har kommit på vem det är han är lik egentligen..
patric lockhart i days of our lives!

fem månader kvar!

det närmar sej me stormsteg. bara fem månader kvar till marathon!

den här veckan skall det tränas & framför allt löpas som aldrig tidgare. trots vecka innan tenta.. japp, det är sant! denna vecka skall jag lyckas kliva upp på mornarna & springa.. nu finns inte längre några ursäkter om jag vill lyckas. & det är klart jag vill & därför kommer jag klara det alldeles galant.

måndag
fm: löpning 5-10km
em: spinning 55 min [ev 30 min spinning extra, isf tar jag styrka här också]

tisdag
fm/em: löpning långpass 15-20km + styrka

onsdag
fm: löpning 5-10km
em: spinning 55 min & bodybalance 55 min

torsdag
löpning 5-10 km + styrka

fredag
löpning 12 km [ev. simma]

lördag
löpning 5-10 km

söndag
vila?


vad tror ni? låter det braaa, det tycker jaaag..
nu ska jag plugga ett par timmar till! so long!

internationella kvinnodagen!

solen skiner nu!! det måste vara för alla oss underbart vackra kvinnor som gör världen så oerhört härlig!? idag hyllar vi alla fantastiska kvinnor, men jag har några jag personligen vill hylla lite extra [utan inbördes ordning]

min fantastiska mamma.
jag är så oerhört tacksam över mitt liv & det har jag framför allt min mamma & pappa att tacka för. de har varit helt underbara under hela min uppväxt; stöttat & alltid funnits där, givit mej kärlek & glädje. dessutom är hon världens starkaste & lyckats nå framgång & uppfylla drömmar. det här, om något, har gett mej inspiration och vetenskap om att vad som helst går.. om man bara vill. TACK mamma, jag älskar dej!!



finns någonting bättre än en fantastisk syster? carolina är min själsfrände & vi läser varandras tankar. hon är en sån där som jag som aldrig ger upp.. stark. hon är en sån som jag vet gör allt för att leva & vill finna det där lilla extra med livet. vi har hjälpt varandra genom mycket & så har det alltid varit & så kommer det att förbli, du är värlsbäst syrran & jag älskar dej så sjukt mycket!!




linn, camilla & joanna. bästa vänner som jag aldrig någonsin kommer exkludera mitt liv. tillsammans är vi oslagbara & våra olikheter sammankopplar oss. det är vacker vänskap & förevig kärlek som aldrig kommer att ta slut. älskar!!




anna, min underbara & allra bästa anna! vad hade jag gjort utan dej? så mycket som du stöttat, som vi stöttat varandra, så mycket som vi skrattat, skrattar och kommer att skratta. du är en så otroligt grym & inspirerande person. det finns inte en gång vi umgåtts utan att du satt ett leende på mina läppar, jag älskar dej & kommer alltid alltid att göra!




karin, du är bara helt amazing. det kan gå dagar, veckor, månader & säkerligen år utan att vår vänskap försvinner utan ett ord från varandra. vi avvarar tankar åt varandra & du är helt klart ett bidragande till mitt lyckliga liv jag lever. jag beundrar ditt mod & att du fångar dagen & lever i nuet. du är fantastisk & jag älskar dej min stjärna!




liselotte, lotta hedberg. min underbara vän. trots allt du varit med om glöder din vilja att finna den rätta vägen.. helt fantastiskt att se & höra. jag finns här & stannar för alltid! du är en av de starkaste jag någonsin hört talas om & träffat! älskar dej!




jag skulle kunna fortsätta i evigheter om inspirationskällor i mitt liv.. så TACK alla enastående kvinnor som innnefattar mitt liv, ni gör det vackrare för var dag som går. kom igen girls, nu visar vi världen att skitsnack & allt annat som ryktas vara det typiska för tjejer inte alls stämmer. vi stöttar varandra, älskar, är glada för varandra, för de olikheter vi har. vi respekterar varandra, men framför allt oss själva för de vi är!

ill be your crying shoulder

jag sitter & lyssnar på musik.. tänk om man satsat på det från början. tänk om man satsat på någonting av [alla ;)] de saker man var duktig på. då hade jag kanske inte suttit  här.. men å andra sidan, då hade jag inte varit den jag är idag & framför allt hade jag inte träffat hälften av de personer jag älskar mest på hela jordklotet. så som det har blivit är riktigt bra! men.. jag har vart singel i över ett år nu, nästan tretton månader & det är bra.. fast jag börjar sakna att ha någon att krama & pussa på, det kan jag inte sticka under stolen. i natt drömde jag att jag träffade någon, det var mysigt & det är nog det jag får nöja mej me för tillfället för jag ljuger inte när jag skriver att det är svårt att ens finna en kille jag finner intressant nu för tiden. kanske har höjt ribban en aning efter allt som hänt. i dont know how im meant to feel anymore. ett bidragande till saknaden av den där särskilda kärleken måste vara att de allra flesta av mina vänner har funnit sin man. meen nu ska jag lägga ner.. det kommer när det kommer helt enkelt.. det är ju inte mer me det.

nu MÅSTE  jag plugga. två & en halv timma till gossip girl, go go em!

stinalees utmaning

goddag allesammans! har ni en go söndag? här vräker regnet ner, men vad gör väl det när man ska plugga hela dagen? då är det faktiskt bara skönt! jag har vart på hemköp & handlat ramlösa mango.. [skulle försöka hålla mej men neej!] & lite marabou choklad. helt otroligt att jag inte får nog av choklad. nästa vecka kanske jag ska äta lite mindre av det. ne.. varför det? det är ju tentaperiod! & på tal om det.. dags för mej att sätta i gång me pluggandet.. först ska jag anta utmaningen tre av varje stinalee hade i sin blogg!


tre jobb jag har haft/har: systembolaget, max hambugerrestaurant och fritids, dagis & skola
tre platser jag bott på: herrljunga, canada & göteborg [nu, halmstad]
tre tv-program: reality som the hills & the city, debattprogram, nyhetsmorgon, sport [OS, vm, em allt! framför allt fotboll, tennis, friidrott & skidor!]
tre favvoplagg: träningskläder, chinos & mössor
tre (okej fyra) favoriträtter: sommarmat [färskpotatis, grillad lax/kyckling, sallad & gräddfil], caesarsallad, tacos, "min" sallad.. det blir en femte också.. lasagne!
tre platser där jag helst skulle vara just nu: sommarsverige, canada eller något varmt ställe. grekland [sommar] eller varför inte italien.. fiji, hawaii, australien [gärna en bit från stormen dock!], usaaaaaa. men jag trivs här också!

jag har svårt att hålla mej till tre saker.. det finns ju så mycket i livet som är favoriter!

jag utmanar
linn, joanna, michaela, sara & anna!

still i wanna get to you boy

lördag: löpning, check!

jag bjuder på en going idag me, säkerligen en jag redan delat me mej av men vad gör väl det när den är super superbra..!


dags för en ytterliggare löptur?

idag känner jag mej lite seg efter en natt då jag inte kunde sova så bra för att sedan gå upp & jobba. dock funderar jag nu på att gå ut & springa & trotsa tröttheten. ikväll ska jag hem till linn & mysa. vi ska laga tacogratäng & göra världens goaste gucomole toll det. personligen har jag lagt in en önskan om att ha på melodifestivalen i bakgrunden & det skulle nog inte bli några problem! nej.. får tio minuter på mej att bestämma om jag ska ut & springa eller inte. den här veckan har jag tränat riktigt bra! det måste varit vasapsinningen i söndags som fick fart på mej..

måndag: spinning
tisdag: löpning
onsdag: spinning & bodybalance
torsdag: löpning
fredag: löpning

kanske man skulle ha en vilodag idag.. fast det är svårt att motstå träning!

män som hatar kvinnor.. wow!

jag är riktigt imponerad! män som hatar kvinnor var en av de bästa filmer jag någonsin sett, vilket skådespel & vilken story sen. jag har såklart inte läst böckerna innan, så jag hade inte en aning om någonting, hur bra som helst!

har du inte sett denna film än så råder jag dej att göra detta.. se den!

jag är grym som sagt

nu har jag vart ute & sprungit, igen! jag sprang femman [möjligt att den är lite lite kortare] på 23.31 & den andra halvan sprang jag faktiskt på 1o.3o, vilket innebär en himla höjning från första halvan. nästa gång jag springer samma runda ska jag försöka öka lite mer från början så jag fortare kommer in i "steady state". förra sommaren sprang jag samma runda på 22.oo en gång & det var ju riktigt jävla grymt gjort.. det ska jag göra igen snart. nu när jag bevisar för mej själv att jag lyckas hålla en bra hastighet som resulterar i en bra tid är det dags att sätta upp ett mer exakt mål på seedningsloppet som äger rum den 22 mars. jag tror jag skall satsa på 55 minuter.

nu sitter jag i soffan & gluffsar i mej lite bounty & geisha.. ska alldeles strax hoppa in i duschen [&plugga där!] & ikväll blir det bio, män som hata kvinnor me linn A & ida. har hört att filmen ska vara riktigt bra & spännande.. dessutom kan jag knappt minnas senaste jag var på bio.. säkert ett & ett halvt år sedan, så det ska bli himla mysigt!

ha en myskväll, kram!

vanligtvis är vänster hjärnhalva dominant

så är nog inte fallet hos mej, det känns inte så just nu iaf. jag tycker snarare att min högra halva är mer dominant där kreativiteten och den känslosamma biten finns. idag känner jag mej oerhört känslosam. skulle troligtvis kunna börja gråta av att mitt glas vatten precis tog slut framför mej, skämt åsido, men jag känner mej riktigt känslosam. dessutom kan jag inte bestämma mej för om jag lärt mej någonting idag & heller inte om jag ska följa me linda på fest idag, om jag ska på bio & se män som hatar kvinnor eller om jag helt enkelt ska stanna inne & plugga. i morgon är det ju jobb som gäller.

just nu sitter jag iaf & lyssnar på
mindi abair. nöjd & skön me musik me inslag av hennes vackra saxofonspelande, vilket ni ju kan höra längre ner. hon ger mej trots allt en allmänt belåten känsla. det behövs!


den här måste ni få höra också!


saxofonen gör musik ljuvlig!


ive been tired before

men nu är det någonting utöver det vanliga. det är tanken på att ingenting fastnar som gör mej trött. men jag måste fortsätta vara positiv, skärp till mej! dock funderar jag allvarligt talat på om jag skulle ta ett sabbatsår från & med i höst & dra till norge & jobba hela hösten istället. vill så himla gärna göra den där resan anna & jag planerar, men när jag låg och funderade i natt kändes det som jag inte kommer hinna få ihop de pengar som kommer krävas för den. & så tänkte jag.. vad vill jag allra helst just nu.. plugga.. eller resa? hmm, svårt val? jag vill plugga, men jag vill hellre resa. får se hur det blir. i sommar tänker jag iaf stanna här i halmstad, så jag har till slutet av maj på mej att fundera.

nej, back till tvn. days of lives nu ju.. men framför allt, friidrott!
[eller den är det nog paus i nu förresten]

so long lovers!

påfyllt i duschen!

nu börjar det likna något!


ingenting fastnar..

jag tycker det är så otroligt jobbigt att plugga när det inte känns som någonting fastnar. dock vet jag ju att snart gör det det. att man bara behöver ha lite tålamod & det känns numera som en av mina starka egenskaper, vilket det inte tidigare varit. så.. håll ut emelie & fortsätt plugga. ingenting kommer gratis i livet, det vet vi ju.. så det är lika bra att fortsätta kämpa!

never say never!

uppenbarelse!

jag har tittat på criminal minds & ätit tacos ikväll, mysigt!

jag kom på en grej under tiden.. ja under tiden som jag åt alltså.. jag älskar mat! under ett flertal år har jag tyckt att godis överträffar det, men jag tror faktiskt att det har förändrats, äntligen! jag har väntat på denna dag, tro det eller ej.. men jag tror att den där tanken & känslan av att godis är godare än mat började när jag var tvungen att välja. jag var tvungen att välja om jag ville äta godis eller mat & jag valde godis & därmed fanns det ingenting annat att göra än att intala mej själv om att godis var godare. usch.. vad hemskt det var när jag kände samvetet ta över efter en måltid. det är nog en av de värsta känslorna som finns faktiskt, den där ångesten. åh, vad glad jag är att jag bestämde mej den där dagen. att jag valde den ena vägen framför den andra. jag önskar att alla som har någon typ av ätstörning kunde göra det valet. att alla kunde bestämma sej för att sluta misshandla sin kropp & istället ta hand om den.

åh, vad stolt jag är. det är nästan så jag börjar gråta!

confession & then endokrina systemet!

nu ska jag sätta mej i två timmar & plugga på om endokrina systemet.. kanske delar me mej lite av kunskapen till er sedan, who knows! först tänkte jag upplysa er om min nya last; ramlösa! jag kan inte förstå hur jag, bara för något år sedan, inte tyckte om denna ljuvliga dryck

här är beviset


hör & häpna.. igen?

ja.. det är så. & den här gången har jag någonting väldigt ovanligt att skriva.

idag var löpturen inte skön what so ever! okej.. första sju-åtta kilometerna var riktigt härliga; solen sken, vinden i ryggen & temepraturen var behaglig. detta skulle senare visa sej förändras något så kopiöst. när jag senare kom till stället jag egentligen tänkt vända på kände jag mej stark & tänkte att jag fortsätter till jag sprungit ungefär 10 km så jag vet var jag ligger tidsmässigt på milen. det skulle jag inte ha gjort. solen gick i moln, vinden vände & plötsligt var det lika kallt som en ruggig vinterdag. jag kan inte ge upp nu, tänkte jag & fortsatte i bra takt mot mitt mål.. när jag kom fram visade klockan 57 minuter. helt okej tänkte jag.. andfådd efter spörten i den motiga vinden.. tänker på hur skönt det kommer vara när jag vänder mej om eftersom jag haft motvind de senaste kilometerna.. hah! med mej vänder vinden & jösses vilka vindar då, starka som attan & jag ser hur vattnet formar stora stora vågor. jösses tänker jag.. hur skall detta gå.. jag springer en bit.. promenerar raskt.. springer några kilometer till.. men sedan var vindarna så starka att springer jag så kommer jag ingen vart. fick gå en bit till.. pulsen sjönk.. när jag kommer in bland träden så funkar det bra att springa.. eh bättre.. & detta gör jag säkert fem kilometer till. sedan tar det stopp. & jag promenerar raskt och bestämt. vill bara vara hemma vill bara vara hemma vill bara vara hemma vill bara vara hemma ord som ekar i mitt huvud.. snart är jag hemma, snart

& nu sitter jag här.. efter ungefär en femton kilometer lång löprunda.. efter en varm dusch.. efter en storshoppning av lösgodis på hemmakväll & snart med en härlig tallrik tacos framför mej.. men framförallt

men vetenskapen om att jag klarar fan vad som helst!

emerald lake, British colombia, canada





nästa år kommer anna & jag befinna oss här.. i canada! de här bilderna är från emerald lake, en sjö alldeles utanför Golden, vilket är byn där jag bodde som utbytesstudent.

bilderna är lånade från
emerald lake lodge

jag bjuder på en bild!

jag bjuder på en bild på min härliga frisyr denna dag!
ser ni lockarna i fram & min linda rosing/olina-miiin, hahaha!




nu ska jag snart ut & springa låångt i solskenet!

vattenfall på hawaii

god förmiddag!

har precis fått svar från kilroy på ett tredje mail jag skickat till dem. denna gång handlade det om att de skrev och frågade i det förra mailet om vi kunde tänka oss att ta los angeles för vancouver, vilket vi ju inte vill. likadant frågade STA travel så jag tyckte det var bäst att fråga om kilroy, precis som STA, inte hade några bra avtal med canada. som tur är var fallet inte så, utan hon frågade bara det med tanke på att vi skulle åka från hawaii direkt till canada, vilket brukar innebära att man flyger via LA. skönt! hon frågade dessutom om vi ville göra en preliminärbokning på första delen av resan.. men jag tror vi väntar till det är möjligt att boka hela resan. åh åh åh! tänk när vi har bokat. det första jag ska göra är att skriva till mina vänner i canada att jag kommer nästa år! åh, så glada de kommer att bli! :)

nu sitter jag & tittar på lite saker att se & uppleva under resan. för tillfället letar jag vattenfall, vilket är någonting jag älskar! så har du några tips eller liknande, på vad som helst, i australien, fiji, hawaii, canada & usa, do not hesitate to tell me!

vi hörs senare godingar!

ser ni på ekdahl? prostitution!

vissa som debatterar tål jag bara inte.. som när folk säger för och efternamn innan de skall säga någonting, ex. "men maria abrahamsson.. lyssna här.. bla bla bla bla bla"

nej, vad du nu heter miljöpartisten som sitter där.. cut the crap. & me det sagt är det bäst att jag talar om att det här bara är en ren analys av debattörerna, inte ämnet. men me det sagt kan jag ju faktiskt tala om att jag inte anser att prostitution skall bli lagligt, absolut inte.

solen!

såhär ser väderprognosen för morgondagen ut här i halmstad



på en ledig dag innebär detta löpning vid havet, lovely!

nu är den min!

oj, så farligt det är att gå på stan. vill köpa massvis nu när vårkläderna börjar komma in. nu är iaf pulsklockan min & den testades redan på spinningspasset idag & verkar alldeles utmärkt. i morgon tar jag me den ut på en joggingtur! :) köpte faktiskt en mörkblå kjol på indiska idag också.. & ett svettband. hahah, vill så himla gärna ha sådana där fina tunna hårband.. men vill hitta det jag har i huvudet.. funderar faktiskt på att göra ett eget annars.. det hade vart nåt!

nu måste jag plugga några timmar.. sedan är det läggdags. vem vet, kanske vi hörs emellan!

& ja ja ja, jag köpte solbrillor idag också. på indiska! trodde de skulle vara way to small för mitt lilla bighead, men icke, de satt som gjutet. pilotbrillor & yes.. i do look good in 'em!

en solig onsdag!

åh, idag är ju en jättefin dag! vår vår vår!!

jag har lite bråttom då jag alldeles strax ska iväg till skolan på föreläsning.. måste bara tipsa om något så otroligt gott & lättlagat! koka pasta [helst ekologisk fullkorns penne] & häll sedan av vattnet. släng i en burk makrill i tomatsås & någon minut senare lite ost.. krydda med timjan eller oregano eller vad du gillar allra bäst.. klart! släng gärna i lite spenat eller någonting annat grönt som inte bara tillför massa vitaminer & mineraler utan dessutom färg.

hur gott som helst, mums!

unik studieteknik?



sedan flera år tillbaka har jag använt mej av en alldeles egen & säkerligen ganska unik studieteknik. sätta-upp-anteckningar-i-duschen-tekniken. för mej fungerar den alldeles utmärkt då jag brukar låtsas att jag är en nyhetsuppläsare.. & tro mej, jag lever mej in i rollen. jag minns när jag bodde hemma & satte upp hela duschkabinen me a4-sidor fyllda me latinska ord & fraser. det blev en fröjd att plugga då jag under en tid hade en dröm om att bli meterolog eller just nyhetsuppläsare. med tanke på att jag tränar en del innebär det en hel del tid i duschen & det är lika bra att ta till vara på den tid man har.. dessutom resulterar ju detta i att jag med gott samvete kan ta ännu lite längre duschar.. & det är ju inte helt fel..

dags att sova, har fått nog av neuron, hypotalamus, axon & allt vad det heter.


i pause & let myself rest for a while


det rullar på

sitter & filar lite på målbeskrvningen i fysiologi.. det skulle kunna gå hur bra som helst, tänker jag.. men tänk om jag kunde dela me mej lite av den energi jag har när det gäller träning, till att plugga. så bra det vore. en det är nog på gång.. de närmaste dagarna skall jag enbart ägna mej åt just detta? förrutom träning då.. men det hör till the basic stuff liksom.. att inte träna vore för mej som att inte äta.. eller att inte sova.. & det är ju saker vi bör göra on daily basis! jaja.. pulsklockan ska jag iväg & handla efter plugget i morgon.. & så en fika me linn på det.. sen träning.. åh spinning & bodybalance!! & ja.. sen ska jag plugga! inga föreläsningar torsdag & fredag innebär med andra ord.. tentaplugga som aldrig tidigare.

back to work!



hey! thats mine!

sedan jag lånade bias pulsklocka förra veckan kan jag inte låta bli att köpa en. jag tycker träning är roligt redan utan, så ni kan ju bara tänka er hur jag känner me pulsklockan på.. hahah, kärleksförklaring. nu har jag suttit & tittat en lång stund och eventuellt bestämt mej för en.. det blir i så fall en polar F6.. basic & tillräckligt me funktioner för min smak!



i morgon blir den troligtvis min!

jag strålar idag!

åh, vilken bra dag det blev tillsist!

löprundan blev närmare fem kilometer & gick hur bra som helst.. tror jag sprang rundan på ungefär 22 minuter.. så jag bör helt klart klara milen under timman, vilket är mitt mål just för tillfället. efter löpningen slängde jag i mej lite naturella cashewnötter & tog sedan en låååång lång dusch.. efteråt åkte jag till hemköp & köpte ingredienser till pannkakor & mums så goda de blev.. & eftersom camilla sa att vi fick ha ett par godis-dagar denna vecka slog jag på stort me grädde & frysta hallon till pannkakorna & lite lysmelk till efterrätt. nu sitter jag & tittar på mentalist & inväntar veckans the city. sedan blir det plugg några timmar. tänkte fixa till min studieteknik.. kan visa er den senare.. vissa av er vet.. andra inte!

jag är sprudlande glad these days!


till en person:
1 ägg
0.75 dl fullkornsmjöl
2 dl lättmjölk
[salt om man vill.. inte jag!]



smaklig måltid, mums!

one minute youre in.. & then youre out.

let the run begin!

dags för en löprunda kanske?

oväntade redovisningar är jag inget fan av.. det kan ni skriva upp!

idag är det the city-tisdag & jag har, som ni förstår enligt ovan, haft en härlig redovisning i förmiddags. efteråt satt min grupp till fysiologiarbetet kvar & diskuterade lite grejer & sen cykla jag hem & lagade god god mat. christian kom över tillsammans me thomas & åt sin lunch efter en dag på biblioteket [där jag själv borde och skall bosätta mej de kommande dagarna!!] & bara satt & snacka. nu funderar jag starkt på om jag skall gå ut & springa idag eller om jag ska gå på satscorepuls. lutar mot jogging, helt klart.

ikväll blir det pancakes för fulla muggar!

plagiat i melodifestivalen?

de må vara lika, men goa är dem allihop!

orginalet!



remix av orginalet










önskar alla kunde inse hur underbart livet kan vara

& framför allt att folk skulle vilja.

kvällens spinningpass gick över förväntan.. trodde jag skulle vara aningen mör efter gårdagens tretimmarspass, men icke! kände mej faktiskt riktigt fräsch i benen & jobbade på lika bra som vanligt. min vilja & motivation är så sjukt stark så jag vet inte vad jag ska göra me den knappt. när återhämtningslåten kom tänkte jag på hur mycket jag verkligen älskar träning.. att jag lever för det, för mina vänner & familj & för resor. ingen av dem tre sakerna skulle jag vilja leva utan. jag skulle till & me kunna offra choklad för träning om det så vore.. dock vet vi ju att kombinationen är det bästa!

men seriöst.. jag är inne i ett sånt otroligt gott träningsflow.. längtar till nästa träningspass efter ett avklarat. det måste vara dels på grund av att jag har en massa lopp att se fram emot, dels på grund av inspirationskällor som min bror, dels på grund av min ordenliga kost- & vätskhållning, men främst på grund av min livslust! träning får mej att känna mej levande & jag älskar ju livet så det kan inte bli bättre.

åh, vad mycket energi jag har.. otroligt härligt!

som utlovat!

äntligen finns en bra version, jag håller alltid vad jag lovar!



darin är sjukligt bra!

the money is found!

åh, vad skönt.. pengarna hade kommit in till hfab så nu får jag dem tillbaka! [råkade betala dubbla hyra denna månad, blä!] jag blev så oerhört glad när hon sa att hon kunde se att där låg bestämt två hyror i datorn & gottade sej. hoppas de kommer till rätt konto nu bara! hahah! men tack gode gud iaf! bra start på  veckan.. särskilt när man dessutom vart uppe & gått en morgonpromenad me camilla & ludde.. härligt!

dags att äta frukost innan dagens övning i fysiologi.. efter den har vi föreläsning & ikväll står ett ytterliggare spinningpass på schemat! i morgon bör jag ta en löprunda..!

hoppas ni får en mycket fin dag!

jag glömde; DARIN!

darin, vilken otrolig artist. detta har jag sagt sedan han var me i idol & nu är det bevisat.. jag menar.. han var ju bäst i igår när han i melodifestivalen sjöng jan johansens se på mej.. tyvärr har det inte lagts upp någon bra video på youtube ännu där man kan se honom sjunga [tycker hans uttryck är så otroligt vackert.. så det blir inte riktigt samma känsla utan att se det], men här kommer iaf en.. lägger upp ny så fort jag hittar en ordentlig! :) darin är grym, den som påstår någonting annat måste vara avundsjuk!



sedan måste jag ju faktiskt påstå att såhär i efterhand tycker jag att agnes låt love love love också var riktigt bra! dessutom är hon ju sjukt snygg!


inte sprungit ett lopp sedan jag var.. 10? nu marathon & massa annat!

jag ska erkänna en sak.. jag har inte sprungit ett lopp.. sedan.. hmm.. tösabiten i göteborg när jag var typ.. 10? i år skall jag springa minst tre, eventuellt fyra ganska stora lopp..!

22 mars → seedningslopp inför göteborgsvarvet, 10.5km
16 maj → göteborgsvarvet, 21km
8 augusti → höga kusten marathon, 42km
26 september → lidingöloppet, 30 km [??]

wow, vilket coolt år det kommer bli.. jag kommer vara så grymt imponerad & stolt om allt  går enligt planerna!

har du sprungit något lopp? tipsa gärna!

hör & häpna?

• jag har köpt godis & tyckte de första bitarna var goda, dock inte resten, trist!

• jag har nu massa ramlösa i skåpen, naturella cashewnötter i hyllorna & morötter i kylskåpet, allt för att förenkla de sockerfria vardagarna!

• min bror har gjort det grymmaste resultatet på vasaloppet, 6.14h. du är bäst christian, stolt!

• jag känner ett otrooooooligt träningssug, trots de tre timmar jag i eftermiddags satt på cykeln. jag är till & me sugen på ett identiskt pass, marathon kommer att gå bra!

• idag har vart en otroligt bra söndag, älskar den obefintliga bakfyllan. fler söndagar like these!

• linn & jag ska ha dejt på lördag!

• jag har mer energi än på länge

• i morgon är det måndag & allt skall ordnas me mina dubbelt inbetalda hyror. det ska jag se till!

• måndag den andra mars innebär också inledandet av camilla & mina morgonpromenader

• livet är härligt!

vasaloppet 2oo9!!

jag älskar vasaloppet & heja christian, han kör grymt bra!! jag längtar till den dag jag ska genomföra ett. det ska jag om två år har jag tänkt!

den här helgen har varit hur mysig som helst. efter jobbet igår kom anna & hennes mamma & hälsade på mej. först planerade anna & jag lite inför nästa års resa till australien, giji, hawaii , canada & usa & sedan lagade vi god mat, drack lite vin & tittade på melodifestivalen. efteråt gick vi till gastons en sväng & sedan bar det av hemåt. i morse vaknade vi vid åttasnåret, satte på tvn & låg & tittade på vasaloppet.. efter det gjorde vi oss en god & härlig frukost & nu har vi vart ute på lång promenad vid havet, underbart!!

alldeles snart ska jag sätta mej på cykeln för att åka till sats. där skall det köras vasalopp-spinning i tre timmar! åh vad härligt det ska bli & vilken fantastisk helg det har varit..

tack anna & lena-britt!