boooooored

aaah, sitter & inväntar andreas som snart kommer hem från jobbet
snaaaaaaart.. so boooored.. vill dra & shoppa!

ååååh ge mej

ååh, h&m har ju fått in en så sjuuuukt fin byxdress!
funderar på att beställa båda.. så vackra!

helgens vintips!

sauvignon blanc

en grön druva av arten Vitis vinifera som är släkt med de blå cabernetdruvorna. den odlas i nästan alla vinregioner och är troligen den mest populära gröna druvan efter chardonnay. doften påminner om svartvinbärsblad och nässlor eller om grön, knappt mogen frukt, som äpple och krusbär. i smaken finns samma aromer, tillsammans med en tydlig fruktsyra. Viner av sauvignon blanc är nästan alltid torra, & friska & fruktiga. druvans ursprung är loiredalen i frankrike, men länder som chile, sydafrika & nya zeeland har på senare tid producerat mer & mer av den.

personligen är jag alldeles förälskad i denna druva & tycker att smakerna den utbringar riktigt gifter sej i munnen. mitt absolut favoritland när det gäller sauvignon blanc är nya zeeland.. än så länge.. frankrike ligger hack i häl! i dagens tips har jag dock med tre viner från enbart nya zeeland. stoneleigh, vicar's choice & ett jag inte ännu testat men som är från samma producent som vicar's choice (saint clair); pioneer block 3.

 

 

1. stoneleigh sauvignon blanc. helt fantastisk till skaldjur, frisk & fruktig.. tydlig smak av krusbär, nässlor & lime. (99 kronor)

2. saint clair pioneer block 3. ännu inte testat! (129 kronor)

3. saint clair vicar's choice. smak av passionsfrukt, svartvinsbärsblad & lime, passar perfekt till getost! (87 kronor)

väl smakat!

 

 


english degree

hej alla! jag behöver lite hjälp med min lilla studie jag håller på med i engelskan.
svara gärna på frågorna i ett mail.. [email protected]

1.  Do you believe emoticons (e.g. :) :( ) affect your way of reading a text?

2.  Do you use them writing a text (such as an e-mail, or an insert in a blog)

3.  Do you like emoticons?

4.  Are you annoyed when someone uses a lot of emoticons?

5.  Do you have a blog?

tack på förhand!

längtan efter kärlek

tänk att man kan sakna någon så mycket som jag saknar andreas när han är på jobbet.
bara några timmar kvar.. längtar!

sneakpeek

här kommer en liten tjuvkik på bänken..
den blev sååå fin!


tänk vad fort saker förändras

god morgon, god morgon! sitter & tittar på vakna med the voice & nyhetsmorgon om vart annat. tänker på vad saker kan förändras fort i livet. usch.. på ett sätt.. & bra på annat. hur som helst, idag blir det plugg för hela slanten.. för i morgon är det jobb & sedan camillas 25-års fest & på söndag lysekil! åh, ska bli så mysigt att åka ut till kusten.. jag älskar havet!
blir vintips lite senare, titta in då!


levande ljus

dags att börja ladda för biggest loser & robinson..
tända massa ljus & laga maat.. äntligen torsdag!

skogsmulle

god eftermiddag!
har vart iväg en sväng på byn & tittat på lite blommor & ljuslyktor. skulle nog kunna köpa hur mycket lyktor som helst.. så otroligt mysigt! nu ska jag ut till skogen & titta hur andreas & august har det. august får ju ibland följa med husse till skogen & jobba vilket han tycker är kul. haha.. idag har han visst vart en riktig buse dock.. han börjar väl komma in i trotsåldern nu. underbart väder förresten! alltså, helt allvarligt. det är ju så sjukt mysigt! vill bara urra ner mej i soffan under en filt tillsammans med kärleken & titta film. får nog bli så ikväll.. när tv-bänken är KLAR!!



sarah james country living

hallooo.. har precis målat tv-bänken med första lagret täckfärg efter grundfärgen.. den blir nog klar till i morgon.. kommer bli så fiin! funderar på att åka till sarah james ut i alboga & titta på lite inredning. den butiken är så sjukligt fiin så har ni vägarna förbi någon gång kan jag verkligen rekommendera att titta in. & huset de har sen.. mm, så vackert! oh, såg att de skulle ha utförsäljning av massa inredning & diverse ting på lördag! får se om jag hinner dit direkt efter jobbet, innan camillas stora 25-års fest!


dags för renovering!

nu har renoveringen av tv-bänken börjat. andreas slipar för fullt & snart ska jag ut & hjälpa till med grundmålningen. alltid lika spännande att göra om & fixa själv!


amor vincit omnia

gud vad kär jag är i kärleken.

& i livet.

blogganalyser

har börjat min uppsats om elektronisk kommunikation.. & analyserar språket i bloggar. funderar på om jag ska studera svenska bloggar med engelska influenser eller engelska bloggar & därmed det generella språket. får se hur det blir.. intressant är det vilket som. hörde på p3 igår att idag har varannan tolvårig tjej en blogg. galet!

några godbitar ur garderoben

jag älskar beige!

dags att ni får se några godbitar ur garderoben

ett hunkydory, två h&m, tre gina, fyra cubus

romantik

god morgon!
idag tog jag lite sovmorgon, men ska snart sätta igång studerandet. har en uppsats i lingvistiken om elektronisk kommunikation till nästa vecka & sedan hemtentan i litteraturen, så det finns att göra! vid lunch kommer min mamma&syster hit på lunch.. & sedan stannar nog carolina kvar & pluggar. i kväll ska andreas & jag träffa några vänner & titta på film. mysigt.. jag gillar onsdagar!
fick så otroligt vackra rosor av andreas härom dagen, älskade!

he gives me love love love love, crazy love.

god kväll! nu börjar den här dagen lida mot sitt slut & jag har klarat mej igenom den, gud vad skönt! nu sitter andreas & jag tillsammans med august & tittar på fenomen.. en film med john travolta.. & på tal om film..såg en riktigt bra härom dagen.. stekta gröna tomater. haha, så himla härlig titel.. se den!
mm.. det är så vackert ute. i förmiddags när jag åkte till trollhättan sken solen & frosten som låg kvar på åkrarna riktigt glimmade. tänk förra året.. så kallt det var. undrar om det blir likadant i år. hoppas (fast -10 räcker kanske)! så himla mysigt att klä sej varmt & gå långpromenad & sedan komma in & tända ljus & dricka varm choklad.. eller glögg!
ååh vad mysigt, nu vill jag ut & gå!

beautiful in black

snart är det dags att bege sej. har tagit på mej helsvart idag vilket jag trivs riktigt bra i! höga shorts från zara, en svart top från gina med spets i ryggen & en slarvig toffs i mitt galna hår. använder ett svart band, vilket man inte ser särskilt bra på bilden, från ett par andra brallor & kryter en rosett i midjan.
ha en fin dag mina vänner! vi hörs i eftermiddag!

sovsjuk

ibland känns det verkligen som jag skulle behöva sova en hel dag. gud vad trött jag är! nu har jag förvisso inte sovit alltför många timmar, men vanligtvis är det likadant.. funderar på om det fattas någon vitamin i min kropp.. borde egentligen göra ett prov på det.
hur som helst.. godmorgon. snart dags att sätta mej & studera lite innan det bär av mot plugget. aaah, så kallt idag, halt är det alldeles säkert, kör försiktigt alla ni som kör!
en bild tagen av mej från förra året. capture the light!

lyckan kommer lyckan går

håller på att dö. har en presentation på en artikel i litteraturen i morgon & vi får se hur detta går. har inte särskilt mycket ork kvar efter den här dagen så jag tror det är dags att gå & borsta tänderna & krypa ner bredvid min älskling under täcket. i morgon blir en lång dag med c-uppsatsmöte, litteraturföreläsning & lingvistik därefter. på detta blir det fotbollsträning & sedan hem & titta på hemtentan.

sov sött!



en riktig skönhet.

tänkte ta en paus i pluggandet & visa er en byrå andreas & jag gjort i ordning. den har tidigare tillhört min farmor & farfar & nu har jag fått äran att ärva denna skönhet. från början var den i trä, men med tanke på att jag älskar (!!) vitt så fick det bli lite ommålning.. & så vacker den blev.. helt otroligt.
älskar äldre möbler & är just nu på jakt efter en pigtittare, så har ni någon eller vet någon som vill bli av med en.. säg till!

kill me..

snart klar med lingvistiken.. äntligen!
hej förresten. hur har ni det? måndag. & snart söndag igen. tiden går så fort! om tre veckor är de här kurserna över. treee veckor! får min hemtenta på litteraturen i morgon.. ska bli spännande! just nu läser vi a handmaid's tale.. faktiskt rätt så bra.. men jag har så himla svårt att läsa skönlitteratur när jag måste. längtar efter att ha min egna dator också.. måste verkligen skaffa en innan jag börjar skriva c-uppsats. november, december, januari. sen är engelskan klar. åh, jesus.. vad jag längtar! fast jag kommer säkerligen behöva någonting mer när det väl kommer till kritan. men jag säger som mamma så vist.. kunskap är aldrig tung att bära!

kalashelg!

den här helgen har vi vart iväg på massa små bjudningar andreas & jag. i fredags var vi hos några vänner som precis fått en liten pojk & åt middag.. igår var vi hos carolina & richard där även mamma, pappa, christian, linda befann sej & åt en mycket god lunch. därefter åkte vi ut till alboga & åt middag tillsammans med andreas jobb.. & idag har vi vart i vänersborg & firat andreas bror & hans sambo som fyllde år för ett par veckor sedan! har verkligen vart en jättejättemysig helg men nu känner jag hur mycket efter jag ligger i pluggandet. blir att sitta uppe en stund ikväll/natt & sedan i morgon så fort jag är hemma från jobbet!

hej&hå, plugga på!

vintermys!?

dags att åka & jobba! hoppas man klarar sej på vägen till jobbet nu.. ska visst vara riktigt riktigt halt ute.. läskigt! personligen tycker jag det är lite mysigt att det kom snö igår.. det brukar jag ofta komma lite i oktober & sen dröja ett tag till nästa gång.. eller iaf till vintern kommer på riktigt.
ska försöka få upp august också.. han är riktigt morgontrött!
nu ligger han dock & tittar på tv, haha, så sött!

det vackra bordet

god morgon fina ni! har sovit som en stock i natt, så underbart! har ni sovit gott?
tänkte visa er vårt vackra bord vi fick med oss hem från skövde härom dagen. jag älskar det! köpte även med ljuslyktan.. mm, love it! sen står på bordet ljung i rostfärgade krukor/hinkar & två andra små ljuslyktor. tycker verkligen om den här stilen.. så mysigt!

joannas födelsedag!


idag fyller söta joanna åååår, grattis gumman!

här är vi tillsammans, vi fyra. vi som för evigt & för alltid ska hålla ihop.
för ett tag sen sågs vi halmstad.. nu ses vi snart igen, längtar!

plugg versus inredning?

jag har svårt att motivera mej till att plugga.. särskilt efter att jag varit & jobbat. nu har jag ätit lunch & bör ha mer energi än innan.. dock råkade jag slå på tvn & inse att oprah är på. dessutom handlar det idag om inredning.. aaaah! nej.. mina inredningstankar får jag spara till lite senare. nu måste jag läsa engelska.
mitt hår är helt galet & vilt idag. vill inte alls samarbeta med mej!

zinfandel vinner!

är tillbaka från jobbet.. ska tillbaka lite senare för möte & vinprovning. vinprovningen har tema shiraz vilket innebär att vi kommer dofta & smaka lite olika viner med den druvan.. & få mer kunskap om den! åh, det är så kul med viner, jag älskar vin! är så lycklig att jag börjat gilla rött mer & mer också. shiraz är en av favoritdruvorna.. men tror bestämt primitivo/zinfandel är den absoluta favoriten!

favoriter! (från vänster)
1. passitivo primitivo. en fruktig italienare med lite krydda! (89 kronor)
2. gnarly head. ett helt fantastiskt zinfandel från usa. väldiigt fruktig & fint avrundad med ton av vanilj. aningen syltig, så god! (89 kronor)
3. 7 deadly zins. ny i min hylla & har ännu inte smakats! dock har jag hört otroligt fina ord om denna & är säker på att den är mycket god. precis som gnarly är denna från usa! (115 kronor)

på tal om godis

har ni smakat den världsgoda marabou sensation cookies&cream!? om inte, gör det!
sjukligt god!!


välkomnar alla!

god morgon! gud vad många som kolla in i bloggen igår, välkomna!

igår efter plugg & godisätande åkte andreas & jag tillsammans med hans föräldrar till skövde för att köpa tvbänk vi hittat på blocket. det visade sej att damen tidigare haft en inredning/möbel affär & att hon sålde ut allt hon hade kvar för extremt låga priser. förrutom tvbänken köpte vi med oss ett litet bort/skrivbord (sååå vackert!) & en fin långsmal byrå.. & massa lyktor & ljus! så himla härligt med nytt nytt för billigt & bra pris. måste visa er det mysiga bordet lite senare.. det är som sagt så himla vackert!

myskillen nummer ett

lillgrabben & myskillen nummer ett!


lördag hela veckan?

sitter & pluggar såhär efter jobbet. har köpt godis godis & kanske kan jag studera lite extra effektivt nu. borde egentligen iväg & träna lite idag också.. andreas & jag har ju bestämt oss för att börja löpa tre dagar i veckan tillsammans! vi kanske skulle anmäla oss till ett lopp.. visst är vi pariga! jag älskar det!!


lovely love in black & white

god morgon! ska snart iväg & jobba men tänkte lägga upp några härliga bilder från underbara canada. åh, vad jag älskar det landet. så vackert & så otroligt härliga människor! har så många fantastiska minnen från dels mina tid som utbytesstudent& dels från i våras när jag var där. längtar till nästa gång!

första bilden: andreas & jag från emerald lake
andra bilden: lake louise
tredje bilden: anna, jag & michelle (canadian & one of my bestest friends!) i canmore

lördag!

god morgon! myslördag igen & jag ska snart iväg & jobba. kan ni förstå att helgen är här igen?! jag ska förhoppningsvis träffa min söta camilla idag & sen ikväll blir nog mys med något, möjligen några glas vin i soffan! solen lyser idag igen, så otroligt vackert ute. den här hösten har vart någonting utöver det vanliga.. knappt en dag med regn utan bara soliga, härligt krispiga höstdagar.. underbart!

camilla & jag förra hösten!

varnar för facebook!

kan alla sluta överreagera på fotbollen från igår? haha.. så farligt är det inte att förlora mot holland! nya tag inför nästa match! igår var det skolan hela långa dagen med två riktigt BRA föreläsningar. en handlade bland annat om hur mycket missvisande & hemlig reklam facebook har.. & hur vi är produkten som säljs till bolagen. galet! blev bokstavligt talat sugen på att radera mitt konto.. men så har jag ju kontakt med alla mina vänner från canada där så det vore lite synd. tänk på vad ni skriver & visar säger jag bara!

dags att äta frukost & sedan iväg & jobba några timmar! ha en fiiin dag!

laddar batterierna.

sätter kameran på laddning ifall vädret håller. andreas & jag tänkte åkt & simmat ikväll när det såg som dimmigast ut, men nu tror jag bestämt det får bli en skogspromenad istället.. så kan august följa med också. sitter & pluggar nu.. august vill vara ute, trött på matte som bara sitter & läser. stackarn, vill iväg & busa med andra vovvar & urra runt i gräs & grus men icke då.. måste få lite pli på honom ju, han får inte kontrollera hela tillvaron! jag är ledaren! haha.. vi ska snart ut igen. :) ni förstår kanske inte riktigt hur fantastiskt underbart det är att ha vovve, att ha august. han är en riktig liten guldklimp & jag älskar honom så otroligt mycket.


längtar du efter lugn&ro?


morgonstund

god morgon vänner! sovit gott? mm, det har jag! nu sitter jag & äter frukost & myser framför tvn i soffan. behöver plugga i massor idag & funderar att sätta mej en stund direkt så jag kan ta en paus vid tio för att se days of our lives! haha, jag är helt besatt av det där programmet. nej, okej, besatt är väl kanske att ta i, men har iaf fastnat! dimmigt ute idag igen.. funderar på om jag skulle gå & simma några längder lite senare idag.. får se om jag kan gå bort & låta august & caesar (två hundar) leka med varandra under tiden.

mm, skulle önska det var vackert väder med sol så jag kunde gå ut & ta lite höstbilder. men å andra sidan har jag som sagt så mycket i skolan så behöver väl fokusera på det. nej, dags att sätta fart. vi hörs snart!

ett år min kärlek.

idag har andreas & jag vart tillsammans ett år.
underbarta tolv månader.
älskar dej andreas.

du måste vara snäll.

ibland går jag runt och funderar alldeles för mycket. som nu. musiken spelas från någon film på tv i bakgrunden, sådär lite sorgligt. tänker på äkta vänskap. jag vet inte. nej, jag vet verkligen inte. äh, dumma tankar. onödigt. vänner förblir vänner, eller? fast jag har nog förlorat en det senaste. vet inte varför. tråkigt. blir ledsen när jag tänker på det.. men sånt är ju livet. saker & ting passerar & vi växer ifrån. ifrån varandra, varandras intressen & tankar. fast.. vi har nog inte förlorat varann i det trots allt. bara tagit en paus. eller något. vi tänker kanske inte så mycket på varandra längre, för vi har annat. jag tänker såklart med tanke på att jag sitter & skriver det här.. men gör den andra personen i fråga? ash.. jobbiga tankar. det är ju bara att fråga. åh, nu tog musiken slut. känner mej inte alls lika tragisk eller ledsen längre. tänk vad det kan påverka. tänk vad vad som helst i vilket sammanhang om helst kan påverka. vare sej vi vill det eller ej. vare sej vi säger att vi inte ska påverkas eller ej. galet. galna tankar som går genom mitt huvud. på en sekund, en minut, en timma, en dag, en kväll, en natt.. kan jag ha knopat i hop någonting som i själva verket inte finns. tänk emelie, tänk. eller jag menar sluta tänk emelie, sluta tänk.

jag säger någonting likanande oprah säger så vackert & så ofta
du måste vara snäll mot dej själv. du måste vara snäll.

grattis!

god morgon! idag är det dags att bege sej till jobbet hela långa (korta) dagen. har någon mer än jag känt att den här veckan gått hur fort som helst? dagarna blir verkligen bara kortare & kortare (nu menar jag inte bara att det blir mörkt tidigare) fredag igen!? galet!

& så är det ju 8 oktober; grattis min underbara linn & min härliga kusin sofia på födelsedagen!
i helgen har andreas & jag ettårsdag så vi ska hitta på någonting mysigt. har lite planer på gång, men verkar som han har det med. haha.. vi får skicka iväg varandra!
ps.. är så irriterad på mac just nu.. varför får jag inte en tom rad mellan texterna när jag vill!?

robinson!

åh, kom hem från träningen (fotboll, underbaaaart!!) & satte mej framför tvn.. insåg att en ny säsong av biggest loser USA precis börjat & blir helt jävla överlycklig! jag älskar biggest.. det är så bra, så fint på något sätt, så känslosamt (!) nu sitter jag & tittar på robinson & är lika lycklig över det. en av mina drömmar har alltid vart att få vara en av deltagarna där. man vet aldrig! :)

höstens under!

alltså, hur vackert är det inte ute? vilken underbar höst vi har!
& jag är så lyckliiig!

bara för ni hänger i!

åh, hej! har inte skrivit på alldeles för länge nu, men det beror på designen! jag tycker inte alls om den & jag har inte varken tid eller kraft att ordna med den. om någon skulle vilja fixa den så säg till!

i helgen var jag nere i halmstad & träffade underbara linn, joanna & camilla. så längesen vi sågs tillsammans sist! vi var ute på mårten & shaka loss ordentligt & så hade vi tid att prata om allt & inget. mysigt! tänk när vi var i london.. ååh.. en av de allra bästa helgerna.. mm.. så himla härligt! i helgen hade jag också turen att få träffa min bror & hans söta flickvän linnea.. & äntligen se deras lägenhet.. ååh, så fin! mysig som tusan. vill få ordning på allt här hemma i lägenheten nu.. håller på med kontoret just nu. när vi är klara kan ni få se resultat.. that is, när vi är klara med allt! ska bli så fint!
tack för ni hänger i mina vänner, ni är fantastiska!