en jävligt het kille ser ut såhär




det låter kanske patetiskt, eller inte kanske, det gör det. men jag sitter framför  tvn.. lipstick jungle är på & jag dregglar. robert buckley är så sjukt snygg så jag håller på att trilla ur soffan. kommer man någonsin se en såhär snygg kille på riktigt?

oh man.. will ever get the chaance?

äter man ingenting eller?

är det för att man inte äter någonting som man går ner i vikt av LCHF? jag antar att det är me ovana jag skriver det här men.. allting känns väldigt mycket mer omständigt, men ja.. det är nog av ren vana att bara kunna gå & bre en smörgås direkt efter man har vart ute & sprungit eller vart på gymmet. bekvämlighet liksom. får planera bättre kommande dagar. idag har det inte vart någon ordning på det & en sak säger jag bara. apelsiner lägger jag inte ner! men det har jag redan sagt kanske? hahah. yeah. nu ska jag se postkodsmiljonären & bli lite mer allmänbildad. kan behövas! sedan funderar jag på att dra iväg till camilla en sväng. hon har besök i helgen av en vän & vad är roligare än att träffa nya människor?

nästa helg funderar jag på att dra iväg till herrljunga en sväng.. dock fyller hanna år & ska ha lite fest för gänget men mm.. jag vet inte. känner att jag behöver komma hem lite & definitivt att jag behöver ha en ordentlig plugghelg. får se om jag ska jobba eller inte.. & sen får jag väl känna av lite under veckan.

where i could have been

i helgen hade jag kunnat vara me mamma, pappa & caesar hos anton uppe i sälen. hade så himla gärna velat.. men istället stannade jag hemma & tjänar pengar. inte fy skam det heller när man tänker efter. jag funderar på att dra upp till sälen i slutet av hans säsong..

någon som vill hänga me?



plocka fram viljan, modet & lite jävlar anamma!

jag tror bestämt rundan blev nästan en mil idag. kände mej rätt tung igen, men flåset är fortsatt bra. måste börja dricka mer vatten.. helt klart! men, precis som vanligt, är känslan efter obeskrivligt skön. jag måste säga att jag inte njöt sådär mycket som jag ibland gör under springandets gång idag.. men men, det kommer.. det kommer!

ja just det ja.. jag tänkte på en grej när jag sprang.. jag lyckas alltid springa åt det håll me flest uppförsbackar & när jag  tänkte att jag nästa gång skulle springa åt det andra hållet så frågade jag mej själv.. men varför då? varför ta den "lätta" vägen? uppförsbackar leder till bättre resultat.. & så är det me allt i livet. vill man bara ta sej upp för den där backen & har i bakhuvudet att det kommer att gå & att det senare kommer leda till någonting bättre så klarar man det! hur jävla brant backen än är! att man är trött när man kommer upp är inte konstigt & resultatet kommer inte på en gång, utan kanske nästa gång du springer samma runda. eller flera gånger efter. tålamod, mina vänner, tålamod. men viljan, modet & den där jävlar anamman måste finnas där.. & det finns det, hos oss alla.. om vi bara orkar plocka fram det!


till amanda.
självklart kan du få kontakta mej angående utbildningen!
[email protected]

god morgon!

god morgon!

igår gick jag & la mej redan 21.30, vilket jag inte gjort sedan jag var sjuk i höstas. SKA få ordning på mina sovvanor nu! dock har jag vaknat upp ett flertal gången under natten & drömt massa konstigt.. en biverkning på att jag tidigare slarvat för mycket under en alldeles för lång tid!? jaja, ikväll ska jag också gå & lägga mej tidigt me tanke på att jag jobbar i morgon. för en stund sen kom linda hit & hämtade lite böcker & prata lite. blev även hembjuden till christian & linda på lite kvällsmys på söndag. :) nu sitter jag & funderar på vad jag ska göra för frukost.. kan inte äta någonting alltför tungt då jag tänkte gå ut & springa om en stund. ikväll blir det nog gymmet eftersom jag inte satt min fot där den här veckan. måste ju få mina stämplar så jag får en väska eller handduk, very important!

hoppas ni får en otroligt fin fredag!

psst. minns ni hur spännande dset var me fredagar när man var yngre? hoppas jag finner tillbaka till den känslan snart.. just nu känns fredag som vilken dag som helst.

i long for something i cannot affect



jag längtar efter solens strålar från en blå himmel.

jag ska älska oliver

idag sprang jag för första gången den här veckan & det var lika härligt som vanligt. idag kändes det konstigt nog lättare än på länge & mitt flås var riktigt bra. kände mej i form trots att jag vart i london & druckit massa vin & sedan varit sjuk. hade förväntat mej någonting helt annat. men ja, lovely!

ska alldeles strax laga någon god middag tänkte jag. slängde i mej ett par skedar keso efter rundan, men börjar bli riktigt hungrig nu. ska göra köttfärsbiffar tror jag. med fet, soltorkade tomater & oliver. ja, på tal om oliver. jag har bestämt mej för att börja gilla det nu. köpte en burk gröna idag.. & tänkte börja me att slänga i det i lite olika rätter. får se om jag vågar ikväll eller om jag väntar lite. jag väntar nog lite. men biffar me feta & soltorkade.. sedan en go go sallad me avokado & plommontomater. låter inte det otroligt gott?

yumm!

mumsig laxsallad

har just ätit upp min laxsallad bestående av feta, paprika, salladsmix, cashewnötter & det uppenbara att döma från namnet, lax. inga konstigheter men så fruktansvärt gott! i morse startade jag dagen me omelett gjord på ett par ägg & lite mjölk [standard, känns annorlunda att se ett rött paket i kylen måste jag säga!]





nu ska jag tillbaka till skolan & ha fysiologi.. spännande. ha en fin dag!



in my heart you have remained

& we can fly fly fly fly away

cause you are not alone
i'm always there with you
& we'll get lost together
until the light comes pouring through

it's when you feel like you're done
& the darkness has won
babe, you're not lost

when your world's crashing down
& you can't bear the cross
i said, babe, you're not lost



hundra procent ärlighet.

lika bra att blotta mej helt.. att vara hundra procent ärlig


jag tänkte bryta ett mönster & inte säga.. "på måndag ska jag börja mitt sunda liv så nu kan jag frossa hela helgen..", utan från & me imorgon torsdag ska jag påbörja min lilla resa mot socker. jag tror faktiskt på allvar att jag har sockerberoende & det är fan inte kul alltså. jag tänker göra mej fri från det nu. vill inte ha några som helsta beroenden. [ja förrutom syre & sånt som är måsten] det kanske börjar bli uttjatat, men faktum är att jag hellre skriver än att håller det hemligt..sen om ni gillar det eller inte.. det får stå för er. ja, det har gått långt nu. igen. jag byter ut mat mot godis & det är någonting jag ogillar skarpt. de senaste dagarna har jag ätit enbart socker & ett par knäckebröd och ja, druckit vatten & te. detta leder varken till välmående eller förbättrade resultat vad gäller min träning. inte konstigt att jag är trött & hängig. dessutom är ju jag en sund person, i grund och botten, vilket får mej att bli ännu mer ledsen. nu har jag dock bestämt mej för att komma tillbaka på rätt spår.

tyvärr tror jag att jag, som inte förespråkar förbud, måste hålla mej borta från allt vad gäller socker. detta inkluderar mörk choklad ett tag framöver, vilket inte alls kommer att bli så lätt jag hoppas det blir. men jag ska fan palla.. jag tänker ha grymt tålamod & vara starkare än någonsin. nu skall det bevisas, inte bara för er, utan framför allt för mej själv att det faktiskt går att lägga sockret på hyllan hur jävla mycket godisgris man än är!

spring-inspiration

ja, inte nog me att jag har sjukt mycket inspiration till att ta upp joggandet igen efter en veckas uppehåll. jag är sjukt sugen på vår också. på att klä mej i goa chinos & andra härliga vårplagg.

den här stilen gillar jag:



beiga chinos, svart linne, svart kavaj, handväska & pumps.
enkelt, stilfullt & himla snyggt!

i am a superwoman!

det finns olika sätt att definiera en superwoman. i min mening behöver man inte göra tusen saker samtidigt eller älska allt & alla.. eller att göra allt perfekt.. eller att alltid kunna vara me på allt. nej, det som definierar en superwoman för mej är att faktiskt kunna göra tvärtom. att kunna säga nej till att ta på sej mer än vad som finns utrymme till.. att ta hand om sej själv & kunna avstå sådant man tror kommer ge mer skada än glädje. att lyssna på sitt inre. att lyssna på de man älskar. att ha självkännedom..självkänsla.. tro på sej själv.. acceptera olikheter.. respekt för sina medmänniskor.. att låta känslorna flöda vare sej det är tårar eller skratt.. att skratta åt sina egna skämt & att le stort trots att någon kanske kommer störa sej på det.. att helt enkelt vara den man är & tycka att det är hur jäkla bra som helst.. eller bra. eller att åtmnstone göra allt för att någon gång komma till det stadie där man börjar acceptera sej själv för den man är.

att vara stark!

det, för mej, är att vara en äkta superwoman & det är precis så jag vill vara!

att bli tvungen att säga nej

åh, jag är så trött på att vara sjuk. nu får det snart vara nog. jag vaknade i morse av ett telefonsamtal & tittade lite på tv. somnade sedan om & vaknade vid tolv. känns som jag kunde ligga kvar i sängen hela dagen. men nej.. ska till camilla & robert sen & plugga & ikväll funderar jag på att gå på bodybalance. det är ju inte så himla ansträngande så det kanske bara vore bra. eller? :)

nej.. ser på days of our lives.. alltid lika kul! ska ta tag i mej själv.. ta en dusch, klä mej & sedan åka iväg. hoppas min litteratur kommer i veckan så jag kan plugga riktigt mycket i helgen.. idag är det redan onsdag!

blandning av LCHF & GI

den här lathunden fann jag i en grymt bra blogg som jag brukar läsa. hon skriver sååå bra, har gjort en livs förändring & visar prov på inspirerande matlagning! denna lathund skulle jag vilja säga känns sund & inte extrem. det gillar jag!

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098


Toppen:
Allt med högt proteininnehåll tex: Kött, fågel, fisk, skaldjur, ägg, keso.
Smör
Alla ovan jordväxande grönsaker tex: Alla sorters sallad, broccoli, blomkål, linser, aubergine, squash, soyabönor, paprika, gurka, brytbönor, haricote verts.
Råa morötter (Råa morötter har lågt gi, kokta är de betydligt sämre.)
Avokado Svamp. Citron, vinäger, lök, vitlök.


Ok, ät men håll dig till måttliga mängder:
Mejeriprodukter, bönor, nötter, quinoa, korv, bönor av olika slag. (Blötlägg dem helst själv.)


Ät ibland eller i små portioner:
Fullkornsprodukter av spannmål, såsom fullkornspasta, råris, uppkokt och kyld potatis, bröd gjort på surdeg med hög andel hela korn, frukt, majs, rotfrukter, juice, mörk choklad över 70% kakao, sushi, torrt vin.


Låt bli helt:
Alla sockerarter, godis, kakor, vitt bröd, vanlig pasta, potatismos, jasminris, öl, couscous, cornflakes, riskakor, knäckebröd, popcorn, risnudlar

okej, jag kanske testar då.

okej, det finns en grupp på facebook som heter LCHF-gruppen & där har massa människor skrivit att de mår så himla mycket bättre sen de började me denna kost & att deras uppsvällda magar försvunnit helt. nu kan jag inte låta bli att testa. jag har ju en uppsvälld mage, så varför inte? dessutom tror jag att jag har en snudd sockerberoende så så kan det ju vara lägligt att testa någonting massa säger ha fått hjälp ifrån? frukt däremot vet i fasen om jag lägger ner. absolut inte apelsin. det är redan bestämt. citron & lime. nej, jag lägger ner bröd [ej knäcke] & pasta + ris så får vi se vad som händer. jag vill bara få bort sötsuget & den uppsvällda magen, sen är jag mer än nöjd. inget kiloräknande här inte!

so, lets get going. nu ska vi se hur rätt dr. dahlqvist & de andra LCHF förespråkarna har.

i morgon bitti får man väl rivstarta med en omelett gjord me grädde, weird!



 
JAJAJAJA! jag "får" äta  morötter!!

nu är det betalt & därmed spikat.

nu är höga kusten marathon betalt & därmed är jag anmäld till fullo. nu finns ingen återvändo & jag måste skärpa till mej på de allra flesta plan om jag skall ha en chans att kunna njuta av loppet. från & med det att jag blivit frisk ska jag löpa sex gånger i veckan i sex veckor & efter det ha en vilovecka. i dessa dessa sex veckor kommer jag, förrutom de sex löppassen, lägga in ett par spinningpass, något yoga/bodybalance pass & ett par styrketräningspass. det låter kanske som mycket träning, men det är verkligen vad som krävs. jag har lite drygt sex månader på mej bara! tre & en halv månader kvar till göteborgsvarvet.. sånu finns inte tid att vara varken sjuk eller lat.

idag har jag verkligen bestämt mej. jag har ätit det sista godiset ur påsen som blev kvar från igår & jag har fått tillbaka lusten att laga mat. funderade faktiskt på att köpa nutrilett eller allevo eller någon annan matersättare enbart för att jag slarvat me maten på grund av motivation & inspirationsbrist gällande matlagning.. men så när jag surfade runt efter recept mindes jag varför jag älskar att laga mat. som många av mina vänner vet, så är jag inget fan av såna där måltidsersättare.  jag tror säkert det kan fungera för vissa & att det kan vara en bra rivstart, och självklart bättre än att inte äta alls! men enligt mej skall mat i stort ätas, inte drickas. sen kan såklart en smoothie eller tvåvara gott som tusan. men rinnande föda skall inte ersätta fast.

tänk er härliga biffar me feta & soltorkade tomater, eller en grekisk sallad me tzatziki & något gott bröd.. varför inte en laxkotlett me en klick räk&dillsås eller.. kycklingspett me en god avocadosallad till? jag skulle kunna fortsätta forever
.. så.. nej.. mat är way too goood för att bytas bort

ibland är saknaden extra stor

idag saknar jag min älskade vän anna extra mycket. hon är i thailand & vi har inte setts sedan tre veckor tillbaka. detta hör självklart till vanligheterna då jag bor i halmstad & hon i herrljunga, men att inte prata på telefon gör det då inte. när anna är hemma igen är det dags att börja planera vårt kommande äventyr. därmed måste det bokas in en anna&emelie helg.

anna är en riktig solstråle. en stråle som lyser starkare än solens strålar självt.



jag älskar att handla mat!

åh. i morgon har jag tänkt göra en storhandling. först drar jag till ica & handlar massa godsaker som sesamfrön, kryddor, lax, tonfisk, kyckling, kalkon, quinoa, cashews, egenmix musli, hericot verts & sedan till torget & köper ytterliggare godsaker som apelsiner, citron, salladsblad, tomater, paprika, purjolök, vitlök & massa massa annat gott. åh, hittat en massa läckra recept som jag skall skriva in i min snart invigda inspirationsfyllda matbok. åh. sånt här är så kul tycker jag!

tycker ni om att laga mat?
det gör jag & nu tänker jag bannemej börja laga mer mat igen! ni ska få ta del av det. tänkte lägga upp recept & bilder åtminstone ett par dagar i veckan, nice hah?



dags att ta tag i det yttre

det har gått ett flertal år sedan jag levde för att gå ner i vikt & på så sätt försöka gömma känslor jag inte ville visa. det var tufft & likaså åren efter. nu har jag äntligen funnit en inre ro & börja acceptera mej själv för den jag är. jag blir bättre & bättre vän me mej själv för var dag som går & jag finner sidor hos mej själv jag tidigare aldrig kunnat ana fanns. jag är så stark & grymt stolt! de där åren me ätstörningar gjorde att jag beslutade mej för att det senaste året fokusera på mitt inre. det innebar att jag försökte låta bli att fokusera för mycket på hur jag klädde mej & om jag bar smink eller inte.  jag kände liksom inte att det skulle spela någon roll. nu vill jag ta tag i det yttre. jag har bestämt mej för att fixa till stilen & låta mitt inre spegla det yttre & tvärtom.

det är svårt att förklara hur det känns.. men man skulle kunna säga att den renovering mitt inre nu fått vill jag också ge mitt yttre. jag vet att jag redan är vackrare nu än då me tanke på att min insida känner lycka. mina ögon glittrar & idag har min hy en lyster med eller utan rouge. de leenden jag bjuder på är inte gjorda av plast. de är äkta.. nu mer än någonsin.


the craziness of life

london var så sjukt bra att jag vill tillbaka direkt. jag vill ut & resa.. bo, leva, shoppa, käka, dricka vin, träna, träffa människor, dansa, älska på något helt nytt ställe. jag vill göra någonting galet. london fick mej att vilja det ännu mer. ut. bort. nytt! vi hade en helt otroligt helg vilket ni redan förstått. shoppingen var grym & hade jag vart gjord av pengar hade jag kommit hem me flera tons shopping. men men.. begränsningar. de saker jag fick köpt var iaf grymt snygga. vi bodde på ett jättefint hotell mitt i london, me pool, sjukt sköna sängar & till & me en man i frack & hatt vid dörren. coolt va?




'



men nu är man tillbaka i verkligheten igen. sjuk i halsen & hes vilket inte riktigt var meningen. meningen var ju att jag direkt när jag kommit hem igen skulle börja träna som en tok & äta sunt. istället sov jag i princip från det att jag kom hem igår vid fyratiden till klockan elva i förmiddags & sitter nu me en godispåse framför mej. slut på det när jag blivit frisk igen. just nu vågar jag inte utmana ödet & förstöra min hals än mer. inte bara halsen dessutom, hela kroppen far illa att träna vid halsont. & min röst vill jag gärna ha tillbaka så fort som möjligt.

vet ni.. första engelska puben vi besökte spelade ray lamontagne, närmare bestämt den här låten



åh, jag längtar tillbaka!

london calling!

sitter & tittar lite på SATC, kunde inte låta bli när jag såg att det var på tv. ska börja packa snart, me tanke på att det är i morgon bitti vi åker. jag längtar sjukt mycket till vi är där!! tänk när anton & jag åkte dit i somras.. för att se john mayer. vilken dag det var. den 28 juni 2oo8. wow. jag kommer aldrig glömma den. helt underbar & solen sken som aldrig förr. jag var nog rätt kär den dagen. jag minns hur jag darrade av lycka när han kom in på scen & hur tårarna inte kunde hållas ur mina ögon när waiting on the world to change hördes spelas.. jag minns hur vemodigt det kändes när mayer gick ur ur rampljuset & ned från sen. jag var alldeles lyrisk, sorgsen, tom, fylld, glad & ledsen på samma gång. det kändes konstigt. när fotografer senare berättade för oss att de väntade på honom utanför ett hotell vi gick förbi väcktes känslan av nervositet, glädje & spänning igen. när vi lämnade hotellet någon timma senare var jag ännu lika glad. jag visste då att det var första, men absolut inte sista gången jag såg honom.



men som sagt.. i morgon åker jag dit igen!! & även denna gång tillsammans me några av världens underbaraste människor.. linn, joanna & camilla såklart. åh åh åh.. så kul vi ska ha. kärlek cause we love eachother!!


avslutas gör detta inlägg me en eloge till liselotte som gjort någonting grymt bra idag! jag är stolt över dej mina söta söta vän!! du är så bra!

what a wonderful world!

kom precis hem från linn shoulderstar [axelstjerna] där jag vart & ätit tacos & tittat på vackra bilder från hennes familjs resa till australien & nya zeeland. viiiilll också & längtar bort. förvisso ska jag till london i övermorgon & är överlycklig över detta faktum, men jag ahde gärna åkt & vart borta ett längre tag. men, jag är nöjd såklart!

idag har vart en mycket bra dag & jag är så stolt över mej själv. började dagen me att kliva upp me tuppen me tanke på att jag tänkt tvätta. när den tiden visade sej vara borta gick jag inte & la mej utan åt istället frukost så jag senare kunde gå ut & springa. fick tvättid, sprang fem kilometer på en mycket bättre tid än på länge.. hämtade & vek ihop rena kläder. gick senare ut på en vacker promenad tillsammans me camilla & ludde i solskenet & vid halv sex tiden stack jag till gymmet & sprang/gick på löpbandet i 20 minuter, fortsatte me lite magövningar för att sedan gå in & svettas i spinningsalen. efter passet mötte jag upp linn & gick & handlade. unnade mej faktiskt choklad efter den här dagens slit. det underbara me slitet är att det inte ens känns som slit, utan bara som någonting som jag mycket väl skulle kunna tänka mej att göra varje dag. jag älskar när det känns såhär me träningen & när jag börjar få ordning på maten också, inget slarv hit & dit & inte enbart mackor eller fil & müsli.

nu skall jag sova i hopp om att orka ut & springa innan föreläsning i morgon bitti. åh.. sov sött!

always always always always on my mind

sitter i min soffa, mätt & belåten efter en pasta/lax måltid efter löpning & tvättning, åh det känns skönt! idag sprang jag dessutom de fem kilometerna på flera minuter kortare tid vilket känns oerhört braaa.. jag ger lite cred till skorna, för de kändes grymt bra.. men mest cred till mej själv såklart.. det är ju ändå jag som springer!

idag blir en lugn & stillsam dag.. önskar sååå att mina csnpengar kommer innan london, annars har jag ingen aning om hur jag ska få det att gå ihop, men man vet ju aldrig me csn. yeah yeah.. hoppas hoppas iaf! halv sju idag är det dags för spinning, men jag tror jag gör som jag gjorde igår & går dit lite tidigare & kör lite jogg&gång på löpbandet. tyckte det kändes himla bra igår! ikväll ska linn A & jag ahr tacokväll & mmm, gott. i looove tacos, som ni kanske vet!


no more sorrow.. we might not be here tomorrow, so just live for the moment & dance your life awaaaaay..

jag har då aldrig uppskattat en tvättid

som nu.. jäklar vad glad jag blev när jag gick ner & såg att det fanns en. sprang upp & hämta tvätten & slängde in den. perfect! nu vill jag att det ska vara klart så jag kan gå ut & springa. riktigt sugen nu.. solen skiner dessutom.

nu åker vi snart!


god morgon!

god morgon! idag var jag uppe me tuppen me anledning av att jag skulle tvätta, men när jag kom ner till "tvättstugan" visade det sej att min tvätttid var försvunnen [jag var till & me & kontrollera så den verkligen var bokad igår kväll!!] & det finns minsann inte en enda tvätttid innan vi åker till london. vet i fan hur jag ska göra nu me tanke på att jag inte har några pengar kvar & dessutom inga rena kläder. bra jobbat! tack så jävla mycket för det hfab konstigt tvättstugesystem! thanks! neeej då.. ordnar detta på ett eller annat sätt, no problem!

idag är det onsdag.. jag har alltid älskat onsdagar. ska äta lite frukost nu & sedan ut & springa under förmiddagen. i mina nya löpskor.. spännande!


vi hörs!

mycket fin tisdag



en mycket bra tisdag skulle jag vilja säga. först föreläsning om cellen, vilken var riktigt intressant. efter det åkte jag hem & åt lite eftersom jag råkade försova mej lite. ett par timmar senare sprang jag ut en runda.. blev ungefär fem kilometer. hade jag haft bättre löpskor då hade jag garanterat sprungit längre. det känns som jag gör framsteg! efter joggingturen mötte jag upp linn & gick en stund på stan tillsammans me henne. bytte mina löpskor till ett par andra, minst lika bra enligt mej själv. :) också nedsatta & mycket bra enligt säljaren. dessutom hade jag ett väldigt bra löpsteg sa han, då jag fick testa skorna på ett löpband. tack tack! efter det gick vi & köpte brun utan sol spray inför london & sedan gick vi till espresso house & myste lite ute me filtarna på. himla skön luft & solen tittade till & me fram. den har man inte blivit bortskämd me det senaste så det kändes helt underbart!

ikväll blir det mys hemma hos mej tillsammans me the london crew. fy fan vad kul vi kommer ha i london.. jag har världens bästa vänner, thats for sure. ni gör mej så lycklig! iiih. ne.. dags att börja ladda inför spinningpass & lite styrka. byter ut powerwalk på mot spinning eftersom mitt joggingpass blev lite kortare än planerat. kanske springer lite på löpbandet på gymmet me.

ha det gott godingar!

osäker

fan.. jag som hade tänkt gå ut & springa i mina nya löparskor nu.. har en liten känsla av att de är lite små. typiskt! får nog tyvärr.. mot min vilja, gå till jeppson & lämna tillbaka.. eller ja, byta ut. fan fan fan.. de är så himlafina & säkert hur bra som helst. men köper man ett par dyra löparskor vill man ju faktiskt att de ska sitta fins på foten & göra gott, snarare än ont. så det får nog bli så.. suck.

har ni några tips vad gäller löparskor?

tårar tårar

sånt här klarar inte jag av utan att börja gråta. det är så sjukt vackert me dessa otroligt duktiga människor som lyckas göra det omöjliga. eller det är ju inte omöjligt uppenbarligen, men ja.. ni förstår.. & jag älskar det.

jag älskar sportögonblick som dessa. tillbakablickar från härliga idrottsstunder..

nu ska vi seee... galans höjdpunkt.. & vinnaren äääääääääär

charlotte kalla!

sex

delat på två är tre & det är precis så få dagar det är kvar till london! wiih!

spinningpasset gick bra & nu sitter jag me mina nya löpskor på fötterna. detta för att se & känna hur de sitter. hittade ett par som det var 50% rea på.. de hade kostat 1800, så ett riktigt kap.. om de nu känns bra vill säga.

har ni tittat på idrottsgalan? jag har.. med ett litet avbrott under lipstic jungle. det programmet gillar jag verkligen! idrottsgalan är alltid speciell att titta på tycker jag. himla mysig.. men robert & björn var inte såå kul i årets upplaga.. vad tycker ni?

nej.. dags att börja förbereda för natten.. sömn!

dags för ny kurs!

goddagens! idag vaknade jag upp oerhört trött vid niotiden & bestämde mej för att få sova lite längre så länge jag pallra mej ut på en joggingrunda. & visst gjorde jag det. nu är det som sagt allvar som gäller när det kommer till träning. annars blir det en mycket mycket jobbig & hård sommar. fem kilometer blev det & efter idag är det dags att öka fem kilometer till sju. så, så är det! ikväll blir det spinning, vilket jag alltid längtar till.

har kursstart i fysiologi inriktning fysisk träning idag. ska blii sååå härligt me nya kurser & den här gången är jag bestämd om att jag skall börja plugga ordentligt i tid. inga ursäkter! detsamma gäller träning, mat & sömn. det är mina mål denna period. ska bli skönt att utvärdera när jag lyckats!

nej, dags att fixa ordning mej & sedan cykla bort. efter intro blir det en sväng på stan.. ska på jakt efter spinningskor bland annat. ha en fin dag!

mysig kväll me godsaker.

jag är stolt över mej själv!

ikväll lyckades jag avstå att spring till hemköp & köpa choklad när suget började tränga sej på. istället värmde jag ett par ekologiska rågskivor i ugnen & bredde dem sedan me gott smör & kycklingfilé skivor. till detta serverade jag varm choklad & morotsstavar. chokladsuget försvann [varm choklad är ett hett tips vid chokladsug!] ett riktigt härligt kvällsmål som gjorde mej otroligt stolt & nöjd såhär på kvällskvisten!



ni märker att min kamera kommit till rätta igen va? eller ja, laddaren!
[ser ni den vackra tulpanbuketten? love it! tack mami]


veckans såklart

kommande vecka fortsätter träningsschemat inför marathon enligt planerna,

vilka ser ut såhär:

måndag
fm: löpning
em: spinning

tisdag
fm: styrka & powerwalk
em: löpning

onsdag
fm: powerwalk/löpning
em: spinning

torsdag
fm: powerwalk
em: löpning & styrka


på fredag morgon åker camilla, joanna, linn & jag till london så därför har jag lagt in lite extra hårt schema kommande fyra dagar. personligen tycker jag det är rimligt, men pallar man inte & inte tycker det är så sjukt kul som jag gör ska man nog i detta tidiga skede vara lite försiktig me dubbla pass på en dag. detta me tanke på att det finns risk att tröttna på träning, vilket inte riktigt passar sej när det viktigaste är en jämn & hållbar träning inför marathon. & på tal om marathon så lutar det nu också mot att jag springer lidingö-loppet som går av stapeln i höst. ett terränglopp jag gärna skulle springa!

kör hårt i veckan! men glöm inte att äta, dricka vatten & sova mycket också. dessa råd är även någonting jag bör ta till mej.. särskilt det sistnämnda då jag alltid varit något av en nattuggla!

kärlek to my people!



vi hade en såå mysig kväll igår på pio. maten var utsökt, likaså vinet & sällskapet främst. till råga på allt kom dessutom ljungberg & slog sej ned vid bordet bredvid, trevligt! [han hade en fruktansvärt ful militärskjorta på sej. så killar: ta inte på er det! inte hett någonstans.. jo möjligtvis under militära förhållanden men aa, you get it.] efter ett par timmars skrattande, ätande & pratande gick vi vidare till gastons för ett glas vin. efter det gick christian & jag förbi mathilda som hade feeeest där camilla, joanna & alla andra girls i gänget [förrutom linn :(] fanns tillgängliga. mycket roligt, vilket resulterade i att jag följde me till morfars där kvällen sedan avslutades. så himla kul & mysig kväll!

idag var det segt när jag vaknade. gick upp & åt frukost me mamma & sedan åkte vi & handlade vackra tulpaner & hämtade sedan christian för att senare ta en promenad längs me havet. bitande, men friska vindar där nere, vilket kändes bra då detta gjorde att jag piggnade till. & som ni kanske redan vet så älskar jag havet! efter promenaden åkte vi & köpte pizza & sedan var det dags för mamma att åka hem. tack mamma för en underbar helg.. du är verkligen världens bästa!! tack också christian, linda & alla mina underbara vänner för att ni är så sjukt fina! älskar er såå mycket!







räkfrossa!

lovely helg, minst sagt. igår var det räkfrossa hemma hos mej me finbesök i form av mamma, christian & linda. idag har jag jobbat & ikväll blir det restaurantbesök på den goda Pio här i halmstad. mums! christian kommer alldeles strax.. så jag skall hoppa in i duschen så vi kan öppna & njuta av en flaska bonterra & lite goda grönsaker & dip innan det bär.



har ni en lika mysig helg som jag?


underbara underbara fredag!

den här dagen har vart riktigt underbar!

började me ett träningspass vilken ni kanske redan vet.. fortsatte dagen me ett seminarium & sedan hade jag min redovisning.. eller min diskussion snarare me min lärare eftersom inga andra dök upp.. det gick supeeeerbra! & det var så himla kul & intressant. grymt kul att snacka olika livsstilar & det här me LCHF [low carb, high fat] & livsmedelsverkets rekommendationer & jämföra grejer & sånt. men iaf. åkte sedan till ica & köpte massa räkor, aioli, gott bröd, vindruvor & fortsatte sedan mot systembolaget. där köpte jag det fantastiskt goda petit chablis & ett riesling från stoneleigh. ååh, komemr bli en sådan mysig kväll tillsammans me mamma, christian & linda. längtar som tusan till de är här så nu ska jag ägna några timmar åt att göra det riktigt fint & mysigt i lägenheten!

har ni en lika fin fredag som jaag?

sitter & lyssnar på jon mclaughlin & det kan inte annat än pirra i min mage efter en sådan här vecka me två tentor & en redovisning. jag känner mej såå lättad [hur det än gått] & nu kan jag åter igen förstå hur fantastiskt mycket jag uppskattar livet. jag älskar det!!

världens bästa mamma!

six days to go

idag är det bara sex dagar kvar till vi drar till london, bara så ni vet!

intervall-passet var braaa.. men inte riktigt lika hårt som det brukade vara.. men nästa gång får jag slänga på lite tyngre vikter på stången & köra lite hårdare själv. man ansvarar faktiskt själv för sin egen träning även i gruppträning! fast å andra sidan ska jag försöka att inte bygga så mycket mer muskler.. behålla de jag har, men samtidigt gå ner elite i vikt. detta för att det ska bli enklare för mej att springa. meeen.. man behöver inte vara en tråd för att palla ett marathon. det ska jag visa!  men jag vill heller inte springa runt & pusta hela loppet, utan kunna njuuuta av naturen & njuta av stunden. det är så jag vill ha det.. i livet. ååh.. jag längtar så till våren. fasen vad mycket jag ska springa. jag ska kämpa som fan för att det ska gå bra.. & me bra menar jag att jag vill ta mej genom ett marathon.. hur grymt är det inte? förstår ni hur stolt jag kommer vara?

dags att kolla igenom vårt arbete om transfett.. jag har redovisning efter seminariet idag. wish me luck!

i could travel the world.. easily

god kväll/natt mina godingar! ingen svarade på det föregående inlägget kring skor så jag antar att ingen av er som läser min blogg känner så inför skor? lockar kommentarer.. det är natt igen & jag sitter vaken som vanligt. det där me tidiga kvällar & morgonar får börja nästa vecka. då jäklar! i morgon blir det intervallpass tillsammans me camilla på sats klockan 10 så det är bäst jag går & lägger mej nu.

jag känner såhär.. att efter london vill jag till new york.. till LA.. till vancouver.. till Rom.. till sydney.. till melbourne.. till mm.. många många många ställen.. vem vet.. en dag kanske detta blir en rese/tränings blogg  [giving hints]

sov sött!

det här me tjejer & skor

okej.. jag kan bli lite smått.. hmm, jag finner inte ordet.. trött på tjejer som håller på att tjata om att skor är så fruktansvärt fantastiskt & addicting. det måste ju bara vara en snodd grej från sex & the city! eller? nej, det där har jag aldrig riktigt förstått mej på, men snälla.. säg emot & berätta för mej vad det är som är så sjukt fantastiskt me dem? nej.. isabella löwengrip älskar & tjatar om dem.. kenza vad hon nu heter i efternamn, carrie uppenbarligen.. & såklart miljoner andra tjejer som har bara ääääälskar sex & the city.. men vad är det som är så sjukt special!?!?

snälla berätta för mej innan jag dööör?

 [oj då.. nu blev jag väldigt extas, för nu såg jag nämligen den där killen från lipstic jungle. ååååh, mums]

counting the days!

åh, det är torsdag kväll & tentorna är över, lovely! i morgon har vi ett seminarium & jag en resovisning jag har efter mej sedan jag var i thailand.. sedan är det all over.. & sedan kommer mamma hit & dessutom christian & linda. jag ska handla vin & räkor & så mysigt vi ska ha det! hoppas på att kanske finna min laddare till kameran när jag ska börja städa här litegrann om en stund.

efter tentan stack camilla & jag till stan för att ta en fika me joanna. det blev ett glas vin på morfars & ååh, det var härligt & mysigt att träffas & kunna koppla  av. det är verkligen någonting man uppskattar efter en tentavecka, lugnet.. & stunden. jag älskar att umgås me mina söta vänner & hoppas att kunna göra massa kul tillsammans me dem ivår. nästa fredag åker vi iaf till london. det mina vänner, det kommer bli succé!

jag skulle verkligen vilja bli kär. men det lär ju aldrig ske. suck. :)

meeen.. hellre inte kär än olyckligt kär!

torsdagar is the best

idag är det dags för tenta igen så nu sitter jag bara & väntar på att klockan ska bli fem!

så himla fint väder här idag & jag ville så himla gärna njuta ltie av solen & vad passar inte bättre än en liten joggingrunda då? den blev inte så lång, cirka fem kilometer, men helt klart underbar. det finns en jättehärlig runda längs me nissan här i halmstad. den är go go go.. nu är det dags för mej att duscha & laga mat.. titta igenom lite nutritionsanteckningar & sedan dra tlll camilla & robert för ett litet förhör!

hoppas ni har & får en suuuuuperfin dag!

den nakna & osminkade sanningen

det är dags..



ja, jag har faktiskt väldigt lockigt hår på riktigt!

kameraladdare!!

nu vill jag hitta min kamera-laddare-sladd. saknar att fotografera som tusan. typiskt!

att skratta är det bästa som finns!

okej, vi har suttit & skrattat så sjukt mycket ikväll. till pluggandet & samtidigt fått saker gjorda & kunskapen lärd. är det inte helt sjukt bra att kombinera plugg me skratt? varför alltid vara så seriös? jag skrattar nog lika mycket under en pluggkväll me camilla & robert som jag gör under vilken annan härlig & kul kväll som helst.

nu känns det dock som allt är bortglömt som jag lärt mej.. men i morgon gäller det så nu ska jag plugga ett par timmar & sedan sova & upp i morgon & bara ladda ladda ladda!!

& går det inte bra så vet vi iaf att vi förlängt livet me ett par dagar efter alla skratt vi fått denna kväll. här behövs verkligen inte skrattyoga.. men jag har alltid velat testa det! har du gjort det någon gång & isf, hur var det??

träningen får vänta

usch, vad jag ogillar tentavecka, men desto skönare när den är över! dock får min träning lida av detta.. idag hade jag tänkt gå på spinning, men det blir inget me det. känner att jag behöver plugga så mycket jag kan det sista. satt på biblioteket mellan tio & tre & behövde sen gå hem & äta lite & så.. ska alldels snart åka iväg till camilla & robert för massa plugg plugg. kanske kan få me mej camilla & ludde på en liten promenad till maxi senare. lite choklad behövs såhär i tentatider! ska sitta uppe sent i natt & plugga då jag ofta pluggAr som bäst på nätterna..

tentan är inte förrän klockan halv fem i morgon eftermiddag!

nej, träningen får vänta till fredag förmiddag.. åh, vad jag längtar! & i helgen kommer mami hit också! :)

all i know is the way you hold my heart

but all that shows is the way we fall apart?

mina musikaliska favoriter just nu:


john mayer
genialisk. hans toner ger mej ofta en obeskrivlig känsla jag inte ens skulle vilja beskriva. det behövs inga ord helt enkelt. helt jävla amazing.




jon mclaughlin
har gjort låtar i klass me mr. mayer & en klar favorit of mine. den här låten är sjukt fin & jag blir knäsvag när jag lyssnar på den. den får mej att vilja bli så kär att jag spricker




ray lamontagne
mysiiig! har en sån där röst man bara vill kramas till. hans låt shelter beskriver verkligen hur jag känner när jag hör den.. you will shelter me & i will shelter you.. my love. men den här låten.. mm, lovely




matt nathanson
ohohoh.. ett ytterliggare artist me texter & takter man inte annat än kan må bra av.




natasha bedingfield
blir man nånsin trött på hennes underbart härliga låtar? sommar tänker jag. sommar & sol & massa skratt.


every now & then you come to mind


wake-up call

jag säger ju att det alltid kommer någonting bra ur det dåliga.. att det är bra att låta sej själv ha en neg-dag.. fan vad glad jag blir! vi måste tro gott folk, TRO!

jag har fått ett wake-up call & då menar jag inte vilket som helst. jag ser fram emot nästa studieperiod som fan & jag är taggad att plugga ordentligt den här gången. jag tror att den här perioden har gett mej någonting utöver tårar & jobbiga tankar. den har fått mej att inse.. att det som hänt har vart välbehövligt & nu är det dags. dags att ta nya tag & ge mej själv en ny chans. det är mänskligt att fela & det är ingenting att ge upp för. jag är fan grym & tänker inte låta någonting som det här kncäka mej & ska jag fortsätta plugga så är det helhjärtat det skall göras.

& åh, det känns mycket bättre.
det kommer gå nu.. det vet jag!

äntligen!

jag läste en grym artikel om löpning i ett nummer av runners från förra året. tänkte ni skulle få ta del av några stycken ur det. en dag när jag har mer tid kanske jag lägger ut hela artikeln.. sjukt bra & oerhört inspirerande!

"BÖRJA SPRINGA!

för praktisk taget ingen människa förblir rökare när han eller hon väl fastnat för rökningen.."

".. och varje frisk människa kan börja springa. Och varje soffpotatis kan bli en marathonlöpare inom loppet av ett år.. och vad gäller vikten så kan man fråga sig hur många överviktiga marathonlöpare som finns. "

".. att löpning är den nyttigaste verksamhet man kan ägna sig åt eftersom den skänker:

- ökat skydd mot hjärtsjukdomar
- lägre blodtryck
- ökat skydd mot diabetes
- bot mot övervikt
- förstärkt benbyggnad
- bättre och effektivare sömn
- bättre matsmältning
- ökad energi
- befrielse från stress
- bot mot depressioner och andra psykiska störningar
- ökat skydd mot förkylningssjukdomar

och på senare tid har man därutöver funnit att löpning (och annan motion) ger

- ökat skydd mot prostatacancer
- ökat skydd mot bröstcancer
- ökat skydd mot tjocktarmscancer

och sist men inte minst har man konstaterat att fysisk aktivitet motverkar demens.

behöver det sägas tydligare?"


det där blev typ hela.. hehe.. så där ser ni. ut me er i spåret & löp för ett friskare liv! :)

bättre, men inte lycklig

det är bättre idag. det gick bra på jobbet & inga arga blickar eller hard feelings, vilket jag var orolig över. skönt! det är en underbar arbetsplats, systembolaget, & vårt gäng är grymt! idag fick vi en lite utbildning av rhone-distriketet i frankrike & lite utvärdering kring hur jul & nyår gått. kul att träffa kollegorna igen!

nu ska jag iväg till biblioteket. hoppas det går bra me plugget idag, för annars får nog jag ett panikanfall. det höll jag på att få igår.. vilket ni kanske märkte. usch, igår var en hemsk dag gällande min tankar & känslor. nej.. sådana dagar är inget kul, men.. man får vara ledsen & förbannad.. bara man vet att det oftast kommer någonting fint ut ur dem.. för det gör det faktiskt!

om ätstörningar

okej.. har man en neg-dag så har man. fick just se lite bilder på mej på facebook & jag kan säga er att det inte var någon vacker syn. okej, tänker ni.. [som känner mej] nu börjar hon igen.. men

jag kan förstå varför jag känner mej tung när jag löper! nu måste den ständigt uppgående vikten få ett stopp. jag har inte ätstörningar längre, men det innebär inte att jag inte bryr mej & inte vill bli tjock. jag tänker inte gå upp ett gram till. nu får det fan vara bra.. jag ser på mej själv & känner knappt igen det jag ser. det är hemskt!


nu får det fan vara nog!!

jag säger upp mej

fick just nu reda på att jag troligtvis inte kan åka me familjen till fjällen vecka 16.

jävla skittentahelveten. snyft


vilken skitdag rent ut sagt..

programmet på femman

herregud.. är det någon som ser på programmet som går på femmaan nu? handlar om ett hotell i venezuela där man kan hyra en "flickvän" för ett dygn.. eller två.. eller hur många man nu önskar. äckliga jävla gubbar säger jag bara!

vad är det för sjuka människor som håller ett sånt här hotell öppet.. jag menar.. vem kommer upp me iden & vem fan vill genomföra projektet? & framförallt.. hur fan kan man köpa en flickvän? fan vad pissed jag blir. helt sjukt!

tackar vet jag marathon!

fan alltså.. jag vet inte vad jag vill.. jag är så sjukt splittrad. jag vet ingenting. jag blir så himla irriterad på mej själv när jag inte tar saker & ring seriöst. fan fan fan. åååååh, frustrerad!!

tackar vet jag träningen. det är nog den enda stunden då jag helt & hållet kopplar bort allt runt omkring & bara fokuserar på nuet. förövrigt känns det som jag går omkring me en klump i magen & funderar på hur jag borde vara & hur jag borde göra.

det var längesen jag kände mej så som jag gör idag. vad är det som håller på att hända?
tur att spinningpasset gick bra iaf! & att jag fick träffa camilla & linn över en fika.


meen.. fan.

det börjar bli dags..

att sova. men jag ska sitta lite till me anatomin. bara lite. jag har apelsiner & jag har choklad.. jag har ramlösa & jag har te. då är det mesta i sin ordning. tänk vad skönt det är att man bor ensam så man slipper anpassa sej till någon. lovely!



hade vart härligt me sommar & sol & dagar vid havet just nu. mycket fint!

somethings are better on the other side



för tillfället sitter jag & drömmer mej bort. har precis läst annas blogg [
www.annapunktb.blogg.se] & hon befinner sej i thailand & har det hur bra som helst. hon är värd varenda sekund av välmående, men man blir ju lite avis ändå. :)

men bilden längtar jag nog ändå mest till. varma & soliga dagar.. hemhemma.. ja, efter london då såklart!

sammanställning av första veckan!

måndag:
powerwalk - dagen inleddes me en härlig powerwalk i kylan. skogstur som det vanligast blir hemma i herrljunga, lovely!

löptur cirka 5km - otroligt skönt att sätta igång igen. temperaturmätaren visade 15 eller 16 minusgrader när carolina, min syster, & jag tog på oss kläderna & sprang iväg. kallt, men otroligt uppfriskande & vilken känsla efteråt, helt fantastiskt!

tisdag:
powerwalk - med liselotte, vilket alltid betyder högsta tempo = i like!

löptur inkluderande intervaller - lite mildare väder & jag hade mycket spring i benen denna dag. skulle ha vila från löpningen men kunde inte hålla mej. skönt! intervallerna gick över förväntan.

onsdag:
powerwalk - syrran & jag knöt skorna & tog en långpromenad i det vackra vädret. man skulle kunna säga att vi terräng-promenerade när vi korsade ängar hit & dit.. vilken härlig promenad, mysig också.. skogen såklart!

löpning - samma tur som på måndagen.. även denna gång tillsammans me syster, vilket radarpar vi är! underbar tur & me bastubad, gulashsoppa & underbara mamma&pappa väntandes på oss hemma i huset kunde det inte gå annat än bra. lite halt, men vi klarade oss bra i kylan!

torsdag:
powerwalk - åter en dag inleds me en underbar powerwalk tillsammans me liselotte. tror inte det finns någon bättre start på dagen än en promenad.. & tillsammans me söta lotta blir det alltid bra! att sedan gå in & äta en god frukost.. mm, livet..

fredag:
löpning: tillbaka i halmstad & under kvällskvisten blev det en löptur. har ingen aning om hur lång exakt, men skulle tippa på runt fyra kilometer. härligt!

cykel 40 minuter: en lugn & relativt kort cykeltur. skönt me frisk luft & välbehövligt för pluggandet!

lördag:
spinning: hoppade upp ur sängen efter att jag höll på att försova mej.. men.. jag hann! & det känns helt underbart att äntligen kommit igång me spinnigen igen.. jag vet inte om ni förstått det ännu men.. jag älskar spinning!

söndag:
löpning 10km: förmiddagslöpning med brorsan längs me havet. jag älskar havet, jag älskar löpning.. behöver jag säga någonting mer? jo, det behöver jag faktiskt.. det var tungt idag.. riktigt tungt!

promenad: lugn & stillsam promenad tillsammans me camilla & ludde.. men hey, allt räknas! underbart!



jag är minst lika laddad inför kommande vecka gällande träning. dock vet jag att det kommer bli lite mindre av det. tentavecka.. men.. på fredag är det över & i cant wait! hoppas ni haft en riktigt fin helg!

tio tunga kilometer

yees.. det var ett väldigt tungt pass idag.. benen kändes så oerhört tunga.. dock är jag så grymt nöjd me att jag fullföljde 10 kilometer & verkligen kämpa mej in i mål. klarar jag en mil nu.. efter all julmat & godis.. & kanske lite mindre träning än vanligt [!!] så klarar jag helt klart marathon om sju månader! det är jag säker på. dessutom tror jag det satt i lite efter att jag tränade spinning igår & helt klart på grund av för lite vätska & alldeles för lite mat! helt klart. jag måste skärpa mej! meeen.. nu sitter jag iaf här hemma, stolt & har massa energi till att plugga hela eftermiddagen & kvällen. funderar på om jag ska gå & köpa lite dumlesnacks & kanske en mörk chokladkaka. mums. kanske skulle unna mej det nu när jag klarat att vara utan godis i några dagar. :) yeah, får se.. nu ska jag iaf steka en go bit lax & koka lite pasta.. blanda det tillsammans me lite soltorkade tomater, fetaost & paprika

sounds good huh?

& tack förresten brorsan för att du palla me mitt tjat om mina tunga ben, hahah.. det blir bättre så jag hoppas det blir ett par till rundor tillsammans. gött när man kan peppa varandra!

run for your life

det är snart dags för mej att sätta mej på cykeln & cykla upp till christian [min bror] & linda [hans goa sambo] & möta upp christian för att sedan ta en löptur längs me havet. ska bli himla skönt & jag tror det kommer bli en lite längre runda idag. den här veckans träning har än så länge gått hur bra som helst ju! dock vet jag att inför kommande vecka kommer jag få ta det lite som det kommer.. inför tentan på torsdag måste jag verkligen ligga i 24/7. i morgon har jag anatomi 2-tentan så idag är det enbart plugg efter träning & mat som gäller.

finns liksom inga alternativ!

genu valgum, genu varum, q-vinkel.. here we go

det går faktiskt rätt bra idag. två dagar kvar.. sen första tentan. jag intalar mej själv att det kommer gå braa. ingen idé what so ever att ens tänka att det inte kommer gå. för det är klart det gör & så här är det. går det så går det & går det inte så går det ändå..

jag var väldigt nära att försova mej i morse.. men tjugo i tio hoppade jag upp ur sängen klädde mej & cyklade iväg till gymmet för ett pass spinning. det var lite trögt i början, var nog inte riktigt vaken.. & dessutom väldigt hungrig, men det gick bättre & bättre. efteråt känns det ju alltid underbart & att åka hem & ätaaaaa är yumm. det är svårt att inte äta sej proppmätt på den egengjorda muslin från risenta. delicious & vetenskapen om alla dess nyttigheter som antioxidanter, fibrer.. vitaminer.. så kan man ju inte annat än bli glad av att äta den. a-fil till det.. inte lätt! den är för rinnig.. den "vanliga" är mucho godare & hey.. glöm inte att den ska vara ekologisk!

mums!

london baby!

okay, två veckor kvar till jag & tre underbara vänner drar till london. nu är hotellet bokat!







ser inte heeelt fel ut vaa?

längtar som tusaaaaaan..

spinningpass coming up

jag längtar till spinningen i morgon bitti. det var ett långt tag sedan jag var på ett pass nu så nu är jag riktigt laddad. det blev en liten joggingrunda förut förresten. sprang omkring lite i halmstad & visste knappt vart jag var i mörkret. dett är faktiskt den främsta anledningen till att jag längtar efter vår & ljusare kvällar. att kunna springa i skogen & vid havet senare in på kvällskvisten. det är bland det bästa jag vet. nu sitter jag i morgonrock & ska precis plocka upp anteckningarna & plugga igen. skönt att det inte är så mer mycket bra på tv ikväll.


nej, dags att återgå till de disciplinkrävande studierna. räknar ner..

only an angel can be so unusual

jag tycker britneys skiva är sjuuukt braa.. det här är en klar favoriiit



ekologiskt odlat

vet ni hur mycket jag längtar till det är ljust om kvällarna nu? som fan! vet ni hur mycket jag längtar till nästa vecka är över? ännu mer. idag vaknade jag först 9.44 & somnade om & vaknade inte förrän 11.44! inte bra för min planering. jag hade tänkt gå & köpa löpskor & åka till jobbet på förmiddagen & sedan börja plugga vid tolvtiden. kanske till & me hinna gå en promenad eller en löprunda innan, men icke! jag satte mej på cykeln direkt & åkte till jobbet för att kolla mitt schema. efter det åkte jag & handlade massa goda & nyttiga saker. handlar ni ekologiskt? jag köper det mesta som finns i ekologiskt.det är bättre för både oss själva & miljön! så några kronor extra lägger jag faktiskt hellre på det! iaf.. hem, slänga i mej lite mat & sedan till biblioteket där robert & camilla satt & plugga för fullt. där satt vi fram till 17 & då var jag så fruktansvärt hungrig att jag inte längre förstod någonting av det jag läste. nu sitter jag här & har tänkt gå ut & springa om en stund. men jag vet inte..

linn frågade om vi ville komma & titta på lets dance hos henne sen också & det är klart jag vill! dock vet jag att jag borde sitta hemma & plugga.. stressad! redan fredag & på måndag är det tenta.. & sen på torsdag igen.. njae, vi får se hur det blir ikväll.

nu behöver jag lite frisk luft & positiva lyrics i öronen!


i sing it more than once



the way you hold my heart

halvtid!

det har gått över en halv vecka på schemat & än så länge går det bra. tänkte skriva ett par ord om träningspassen jag gjort än så länge. nästa vecka tänkte jag utveckla & skriva lite mer om vad jag äter & lägga in lite recept. på tiden att jag börjar me det igen.. det ger faktiskt mej riktigt mycket inspiration själv. dock måste jag hitta laddaren till min stackars kamera.

måndag:

powerwalk - dagen inleddes me en härlig powerwalk i kylan. skogstur som det vanligast blir hemma i herrljunga, lovely!

löptur cirka 5km - otroligt skönt att sätta igång igen. temperaturmätaren visade 15 eller 16 minusgrader när carolina, min syster, & jag tog på oss kläderna & sprang iväg. kallt, men otroligt uppfriskande & vilken känsla efteråt, helt fantastiskt!

tisdag:

powerwalk - med liselotte, vilket alltid betyder högsta tempo = i like!

löptur inkluderande intervaller - lite mildare väder & jag hade mycket spring i benen denna dag. skulle ha vila från löpningen men kunde inte hålla mej. skönt! intervallerna gick över förväntan.

onsdag:

powerwalk - syrran & jag knöt skorna & tog en långpromenad i det vackra vädret. man skulle kunna säga att vi terräng-promenerade när vi korsade ängar hit & dit.. vilken härlig promenad, mysig också.. skogen såklart!

löpning - samma tur som på måndagen.. även denna gång tillsammans me syster, vilket radarpar vi är! underbar tur & me bastubad, gulashsoppa & underbara mamma&pappa väntandes på oss hemma i huset kunde det inte gå annat än bra. lite halt, men vi klarade oss bra i kylan!

torsdag, idag:

powerwalk - åter en dag inleds me en underbar powerwalk tillsammans me liselotte. tror inte det finns någon bättre start på dagen än en promenad.. & tillsammans me söta lotta blir det alltid bra! att sedan gå in & äta en god frukost.. mm, livet..


i morgon fortsätter äventyret, dont miss out!

generation fett

nu är jag tillbaka i halmstad. vemodig känsla när jag lämnade herrljunga & jag vet inte rktigt varför. troligtvis för det här me plugget.. & endel annat som hänt.. men nu känns det bara bra att vara tillbaka! laddad att börja träna som satan & bara leva gott & sunt. från & me i morgon får det var slut på slarvandet på mat & godisätande istället för det. nu vill jag ta hand om min kropp så gott jag kan, både fysiskt & psykiskt. i morgon blir det intervallpass med camilla. blev ingen jogging idag me tanke på att jag sprang i tisdags trots att jag inte skulle. dock är jag oerhört sugen, men vet att vilan är viktig för återhämtning & för väldigt mycket annat också. jag har ju faktiskt vart ute & gått & dessutom är det alltför halt för att springa runt på halmstads gator idag. iaf i mörkret. jaja, nu ska jag iaf plugga.. & stänga av generation fett. har redan sett dokumentären & det räcker att ha sett den en gång. bläsh. dock väldigt bra att se, riktigt bra!

the best of the best me halmstad

om tre timmar sitter jag på tåget. dags att packa ihop alla saker. först lite positiva tankar inför resan.

här är mycket av det som gör att jag älskar halmstad

havet!


camilla!


joanna & linn!


christian & linda!

no stress..?

oooh.. dagen började oerhört bra me en promenad tillsammans me liselotte i snön. riktigt mysig &.. svettig! bra tempo helt enkelt. idag bär det av mot halmstad & egenligen önskar jag att jag kunde stanna här hemma längre. så himla mysiiigt att vara hos mamma & pappa. igår när jag skulle somna fick jag en otrolig längtan tillbaka till tiden då jag verkligen bodde här. ibland önskar jag att jag kunde vrida tiden tillbaka, men eftersom det inte går så är det ingen ide att tänka vidare på!

såå.. jag känner redan resultat av träningen.. känner mej inte lika uppsväld längre & thats a feeling i like.

nu ska jag äta en go go apelsin, ha en fin dag!

tänk om..

tänk om jag kunde lära mej konsten att börja plugga i tid någon gång. tänk´om jag någonsin kunde börja åtminstone en månad innan & inte en vecka. nu sitter jag här, stressad som fasen & tycker att det är oerhört intressant läsning, men ställer frågan kring min tidsoptimism oftare än hur kolhydraten är uppbyggd, eller vad som händer i kroppen när vi sätter oss på toalettstolen. varför emelie, varför?

nästa läsperiod ska jag fan bli bättre, det kan vi kalla ett löfte!

skooootersafariii


det är viktigt me pauser i pluggandet!

ja, det sägs att det är det. efter sisådär fyrtio minuters pluggande skall man ha en liten paus. passar ju bra att blogga lite eftersom min kära far nu samtidigt öppnade dörren så jag fick lite frisk luft! på tal om frisk luft.. vi tog en runda idag igen, carolina & jag. samma runda som häromdagen & jag tror att den uppmäter ungefär fem kilometer. idag var det kallt igen, cirka tio minus när vi var ute. men ack så skönt, så underbar tur. särskilt känslan efteråt. idag bjöds på bastubad & gulashsoppa med gott varmt bröd. inte dåligt hur bortskämd man blir här hemma.. & i morgon är det slut på det. då är det nämligen dags att fara hem till halmstad. 16.08 går tåget till göteborg & efter en timma där & förhoppningsvis ett par löparskor rikare bär det av mot halmstad central.

nu är det dags att fortsätta studera. just för tillfället läser jag om kroppens energimetabolism & substratutnyttjande. det finns ingenting jag längtar så mycket efter just nu som till när nästa vecka är över. vilket liv jag skall leva då, vilket liv!


finaste syster & jag [fast jag till vänster & carolina till höger]


är man smart så är man

en pågående msn-diskussion mellan camilla & mej


ladY säger:

vi är båda smarta juu.. det vet man


camilla säger:

mmmm samma här!!! men vi e ju helt enkelt smartaste tjejerna i stan


ladY säger:

yes


camilla säger:

lr hej låt oss säga VÄRLDEN


camilla säger:

hihihihih


ladY säger:

ja!!


ja ni, jag har sagt det förut & säger det igen.. positiva människor omkring sej är sjukt viktigt!


vackra dagar i livet

åh, vilken vacker daaaaag, love it! mina inlägg inleds ofta sådär har jag märkt. men dessa vackra ord får inte undgå fantastiska dagar som dessa. carolina & jag var ute & gick en lång promenad me caesar precis. önskar så att min kamera vart laddad så jag kunde ta massa kort. fanns så många fina vyer jag kunnat klicka oerhört fina kort på, typiskt att laddaren ligger nere i halmstad, väldigt typiskt! men men, nu är det så & då får man njuta av NUET extra mycket. det behöver ju jag!

plugga nu. suck. jag är lost i nutritionsboken & vet inte alls om jag läser på rätt saker. det är iaf intressant & skulle det jag läser inte komma på tentan har jag iaf lärt mej mycket bra saker kring den mat vi får i oss & hur kroppen tar upp näring vs ingen näring. det är otroligt vilken process som sker i kroppen varje sekund, varje minut, varje timma, varje dag, ja, jämt. ständigt händer det någonting! hur som helst, ingenting av det vi lär oss är onödigt, vad det än gäller! så att lära sig någonting är trots allt bland det bästa & roligaste som finns!


dogs live in the moment

jag har fastnat framför tvn. mannen som kan tala me hundar. vilket underbart program det är! "hundar går vidare.. hundar lever i nuet.. för jämnan" vi borde ta efter hundar mycket mer på flera plan! i synnerlighet på det där me att leva i nuet. det gör inte jag just nu. jag ser bara framåt framåt & längtar efter saker som inte ligger i nuet. jag känner mej ganska förvirrad för närvarande faktiskt. jag skulle vilja åka ut & resa.. att springa new york marathon hade vart något. kanske någon gång & då kanske ni får följa me på den resan me. om mina planer jag har håller så har ni chans att följa många äventyr jag planerat de kommande åren.

på tal om bra serier.. har ni sett the hills? ni som läst min blogg tidigare vet att jag älskar the hills. whitney, en tjej som medverkade i the hills har startat eny serie, the city, då hon flyttat från LA till NY.. grym show!

både the hills & the city kan ni se på
www.mtv.com


skogen är min meditationskälla..

vilken är din?




enligt mitt schema skulle jag idag ta en powerwalk & sen vara nöjd. det var jag, men vid tre-snåret börjat benen klia & ville ut! ut & springa springa springa. efter turen igår har jag helt klart fått mersmak. idag blev det en lite kortare runda på ungefär fyra kilometer, lite drygt, men stannade till vid ett ställe & körde lite intervaller i uppförsbacke. upp me flåset! grymt bra jobbat idag iaf & löpturen kändes lika frisk & härlig som vanligt.. trots mina extra kilon som lagts på. otroligt egentligen!

fortsätta plugga pluggaaa.. nutrition nu en stund. sen lite slalom & efter det ännu mer plugg.

idag flyter det på.. i ovanlig ordning!



jag älskar skog.. & hav!


so far so good

än så länge håller jag träningsschemat väl! i morse var det powerwalk tillsammans me liselotte i lite drygt en timma. inte riktigt lika kallt ute idag, men me tanke på den fart vi höll hade det inte vart några problem i vilket fall som helst!

nu ska jag alldeles snart börja plugga för att sedan sitta hela dagen lång. ramlar säkerligen in ett par inlägg här idag. tänkte ge er lite tips direkt från den stora löparboken från runners. hett tips för er som är intresserade av löpning förresten, sjukt bra bok!


inga förbud

jag har tidigare i min blogg skrivit att jag inte gillar förbud [vad gäller mat & sånt alltså] & det står jag fast vid. jag förespråkar alltså inte att utesluta någonting, exempelvis kolhydrater. detta leder ofta till misstycke & allt faller samman. jag tror helt klart på en varierad kost där man får äta det som är gott utan att överdriva.. till & med om man vill nå bästa resultat.

jag har bestämt mej för att under mina första veckor i denna period utesluta alkohol helt. utöver det är det ingenting jag inte får äta. chokladen skall jag minska på, med tanke på att jag vill äta mer mat & det regelbundet. sömnen skall jag öka också. mycket tidigare isäng för att nästa dag kunna gå upp lite tidigare för att kanskr orka med ett träningspass på morgontimmarna.

vad har ni för rutiner? någonting särskilt ni vill dela me er av?

vilken fin dag!

vilken underbar löptur!

carolina, min syster & jag bestämde oss snart efter att vi kommit hem efter vår shoppingtur i gällstad tillsammans me mamma & pappa att vi skulle ut & springa. fem kilometer blev det i femton minusgrader. vilken luft! friska vindar & en kyla som riktigt bet tag i kinderna & gav färg. att sedan komma in på upploppet med vetenskapen om att vi snart skulle få ta en varm dusch & sedan sätta oss i bastun för att sedan avnjuta god bruscetta gjorde inte saker svårare. en heeeelt fantastisk tur, som jag älskar löpning!

nu sitter vi tillsammans & tittar på anne på grönkulla & efter det ska vi se mamma mia. ljusen är tända & om en stund kommer anna förbi.. och jag har i bakhuvudet att jag hela tiden borde plugga & att jag ska.

jag ska, tro mej!

planerade träningspass vecka två

goddag!

ska alldeles strax ut på en promenad me syster & sedan ska vi åka & handla träningskläder.. men först skall ni få ta del av den här veckans träningsschema. den här veckan börjar lugnt, me relativt få & korta träningspass för att redan nästa vecka trappa upp. detta dels på grund av att jag har två tentor nästa vecka & dels på grund av att jag inte skall överträna & bli trött på det.

måndag                                                                                                                                                        
fm: löpning 5km

em:

tisdag
fm: powerwalk
em:

onsdag
fm: löpning 5km
em:

torsdag
fm: löpning 5km
em:

fredag
fm: powerwalk
em:

lördag
fm: spinning/löpning
em:

söndag
fm: löpning 7km
em:


lite senare kommer lite andra tankar kring min träning & kost inför loppet.
hoppas ni får en helt fantastisk dag!

dags att börja marathon-uppladdning

i morgon inleds vecka 2 & det är då det är tänkt att min marathon uppladdning skall börja på riktigt. från & me denna dag har jag sju månader och två dagar på mej att träna som fan inför detta lopp som äger rum på svenska höga kusten. det ska bli ett oerhört äventyr & jag hoppas kunna inspirera, ge tips & ha en helt fantastisk resa fram till denna dag & såklart även efter. jag ger mej själv en spark i baken & önskar mej lycka till.

vill ni följa min resa? följ isf bloggen & hoppas på mej precis lika mycket som jag gör. jag är helt sjukt laddad & säker på att jag kommer klara detta lopp alldeles utmärkt om ingenting allvarligt inträffar. peppa mej gärna lite extra när motgångarna tränger sej på så lovar jag att göra allt jag kan för att ge tillbaka när du stöter på hinder.

lets do it, lets give it all!!



förresten! i morgon kommer ni få ta del av veckans planerade träningspass. häng i!


victoria secret show next?

jag var hos marlene, robert & michael ikväll & marlene och jag satte oss efter en god bit lasagne som de lagat & tittade på reprisen av victoria secret fashion show, vilken jag också såg härom dagen. sjukt bra show by the way! gillar att modellerna faktiskt har lite vackra former & dessutom ett leende på läpparna. inte ofta man får se på podiet. helt plötsligt kommer michael till tvn & utropar.. emelie, ska inte du vara me där? man tackar! jo, jag borde ju! eller vad säger ni, hahah, kanske, efter ett par centimeters växande vilket jag inte vet hur skulle hända & efter ett antal kilon förlorade vilket jag inte känner för att gå ner för det. eller jo fan, det kanske hade vart värt det. vilka vakra kreationer de får bära. & vilket röj. inte illa!



[kunde inte finna någon bild från den nyaste showen, men heidi klum lika vacker som vanligt!]

moderaterna vs the others

jag älskar politik & har länge vetat ungefär hur jag står i förhållande till partierna men det var kort innan årets slut jag tog beslutet om att faktiskt bli medlem i ett; nämligen moderaterna. jag har under perioder i mitt liv surfat omkring på de olika partiernas hemsidor & så vidare för att finna det rätta & den här gången struntade jag i det & bara gick me i det jag alltid gillat på många sätt. jag var inne & läste litegrann på http://www.moderat.se/ nu & det är så sjukt intressant. när jag var yngre var jag riktigt engagerad i politik och nästan drömde om att bli en politiker när jag blev stor.. kanske det är en dröm jag inte riktigt valt att ge upp ännu? en dröm jag varken vill eller kan ge upp.




så hur kommer det sej då att jag valt just moderaterna & vad är det jag tycker är så grymt bra me just detta parti? jo, svaret kommer som ett citat direkt plockat från hemsidan

"Moderaterna är vår tids arbetarparti och vill ge fler människor större frihet och möjligheten att stå på egna ben. Vi vill att fler ska ha ett jobb. Därför vill vi sänka skatten för alla, men allra mest för de som tjänar lite och som därför behöver det bäst. Och därför vill vi underlätta för företag att starta, växa och stanna i Sverige.


Vi slår vakt om vår gemensamma välfärd och tycker att det är viktigt att säkra resurser till välfärden genom att fler arbetar och betalar skatt. Vår jobbpolitik vilar på tre ben; det ska löna sig bättre att arbeta, fler ska våga anställa och fler företag ska vilja starta, stanna och växa i Sverige.


Ett eget arbete är viktigt både för individen och för samhället. I dagens Sverige bär alltför många människor på känslan av att inte komma till sin rätt. Fler i arbete innebär inte bara att fler människor känner sig sedda och behövda, utan även att vi kan trygga välfärden. En ansvarsfull ekonomisk politik och fler i arbete gör att vi nu till exempel kan satsa på skolan, vården, rättsväsendet och omsorgen av våra äldre
".


vad tycker ni om politik? hur tycker ni det gått för alliansen? hur ställer du dej? finns så oerhöt mycket intressant att diskutera kring detta underbara ämne, börja bara!


god lördagkväll alla goingar!



hej fina!

jag skrev ett långt inlägg & det raderades helt plötsligt. jag har iaf haft en helt underbar tid tillsammans me anna hos anton & hans roomates i sälen. vilket fantastiskt slut på 2oo8 & underbar inledning på ett nytt år. hoppas ni har det lika bra som jag! jag bjuder på ett par härliga bilder från resan.. & måste sedan börja plugga. helt seriöst!!